Uhićeni HDZ-ov župan danas će biti ispitan

ODVJETNIK uhićenog vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića, Davor Ćavar, jučer je izjavio kako očekuje da će njegov branjenik danas u prijepodnevnim satima biti ispitan, a Uskok će odlučiti hoće li predati prijedlog za određivanje istražnog zatvora ili će biti pušten na slobodu.

Na pitanje kako će se Dekanić braniti na ispitivanju Ćavar je jučer rekao da će njegovom klijentu neposredno prije samog ispitivanja biti uručena pouka o pravima, iz koje će biti vidljivo za što ga se tereti i tada će se dogovoriti o obrani.

Stoji kod svojeg prvog iskaza

Ćavar je izjavio da njegova stranka i dalje stoji kod svojeg prvog iskaza, koji je dao neposredno nakon prometne nesreće, da nije vozio u toj spornoj nesreći. Ističe kako s Dekanićem nije razgovarao o mogućnosti podnošenja ostavke na dužnost župana, ocijenivši kako je za to prerano.

Na upit je li ga iznenadilo što ga je Dekanić imenovao odvjetnikom, s obzirom na to da je na posljednjim lokalnim izborima bio kandidat SDP-a za vukovarsko-srijemskog župana, Ćavar je odgovorio da ga nije iznenadilo jer je odvjetnik, profesionalac te ne bira klijente po političkim bojama.

Konferencija za medije Mosta

U 10 sati se očekuje i konferencija za medije koju je sazvao Most povodom uhićenja Dekanića. Ističu da je Mostova županijska vijećnica Kristina Bakula prva ukazala na nepravilnosti i tražila njegov opoziv. Konferenciji će nazočiti saborski zastupnici Mosta Nikola Grmoja i Ante Kujundžić te vijećnica Bakula.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.