Uhićeni vlasnik tvrtke iz pljačke Ine prodavao je Ini zaštitne maske

Foto: Slavko Midzor/Pixsell

TVRTKA uhićenog Gorana Husića, jednog od osumnjičenih za pljačku Ine, Ini je na početku pandemije prodavala zaštitne maske.

Kako je otkrio Dnevnik.hr, a to im je potvrdila i Ina, radi se o tvrtki Only Men Stuff.

"Bili su najpovoljniji"

"U prvom valu pandemije koronavirusa u Republici Hrvatskoj, početkom travnja 2020., Ina je na tržištu pokrenula proces nabave zaštitnih maski kako bi ispunila propisane zahtjeve Stožera civilne zaštite te osigurala zaštitu svojih djelatnika, kontinuitet poslovanja i opskrbe tržišta.

Tvrtka Only Men Stuff d.o.o. izabrana je kao najpovoljniji ponuditelj koji zadovoljava sve tehničke zahtjeve kvalitete i propisane zdravstvene i sigurnosne zahtjeve.

U procesu nabave su poštivani svi proceduralni koraci, a na ovaj način Ina je nabavila dovoljan broj maski i na vrijeme osigurala potrebnu zaštitu za svoje radnike", poručili su iz Korporativnih komunikacija Ine. Koliko maski su naručili i koliko je to koštalo, iz Ine nisu htjeli otkriti, no sugerirali su kako je u pitanju veliki iznos jer u to vrijeme, na početku pandemije, nije bilo toliko ponuda koliko ih ima danas.

Zanimljivo je da tvrtka i danas isporučuje maske Ini.

Šteta za Inu prelazi milijardu kuna

Podsjetimo, u akciji koju su pokrenuli Uskok i policija na meti istražitelja našli su se direktor u Ini Damir Škugor, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Josip Šurjak, njegov poslovni partner Goran Husić s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje, Škugorov otac Dane te predsjednica Uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić.

Šteta za Inu prelazi milijardu kuna, protuzakonita zarada Damira Škugora i njegova oca Dane Škugora je gotovo pola milijarde kuna, dok je Goran Husić profitirao za preko 90 milijuna kuna, a Josip Šurjak za 68.9 milijuna kuna. Škugor i Ratkić su članovi HDZ-a, a Šurjak je Plenkovićev kolega s faksa i u kumskim odnosima s tajnikom HDZ-a Katičićem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.