Ukrajinske vlasti žive spaljuju mačke i pse lutalice

U UKRAJINI je pokrenuta peticija protiv brutalnog odnosa prema mačkama i psima lutalicama koje vlasti u zadnje vrijeme žive spaljuju.

Ta praksa je dio priprema ukrajinskih ulica za Europsko nogometno prvenstvo koje će se u toj zemlji održati sljedeće godine. Aktivisti upozoravaju kako je Ukrajina godinama koristila ilegalne metode kako bi riješila problem mačaka i pasa koji žive na ulicama.

Živu životinju spale na 900 stupnjeva Celzijevih

Ranije su ih ubijali ditilinom, otrovom koji napada respiratorni sustav životinje. Kako se približava veliko sportsko natjecanje, a problem nije riješen, vlasti su krenule sa još brutalnijim ubojstvima životinja koje svoje živote završavaju u "pokretnim krematorijima" u kojima ih žive spaljuju.

U "pokretnom krematoriju" rade vozač, tehničar i "lovac". Nakon što je ulove, životinju paraliziraju i bace je u kontejner. Kada skupe 40 kilograma, tada spale paralizirane pse i mačke koje su još žive. Drugim riječima, uhvate žive životinje i spale ih pod temperaturom od 900 stupnjeva Celzijevih.

Iako su UEFA-ini dužnosnici tvrdili kako su zabrinuti zbog ovakve prakse ubijanja životinja, nisu poduzeli ništa kako bi istražili te navode i zaustavili brutalno postupanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.