Umjetnošću protiv krupnog kapitala: Aktivistima u Varšavskoj pridružuju se i kulturnjaci

NAKON višetjednih noćnih i dnevnih dežurstava prosvjednicima i aktivistima u Varšavskoj  pridružuju se i poznati umjetnici, glumci, izvođači, književnici i drugi.

Oni će od ove srijede svakog dana u večernjim i noćnim satima sudjelovati u kolažnom kulturno-umjetničkom programu. Početak je to kulturnog programa za Varšavsku ulicu pod nazivom 1001 (dan i) noć Varšavske, prema knjizi "Tisuću i jedna noć" o perzijskom kralju Šahrijaru i perzijskoj kraljici Šeherezadi koja svome mužu 1001 noć priča priče prekidajući ih na najzanimljivijem dijelu kako bi odbila njegovu namjeru da je ubije.

Kulturno-umjetnički program u Varšavskoj tako počinje već ovu srijedu u 20 sati koncertom Le Zbora. Ivica Prtenjača će u 21 sati čitati iz svoje knjige "Dobro je lijepo je", a za njim Stela Jelinčić iz svoje knjige "Korov je samo biljka na krivom mjestu". U 22 sata Vesna Sorić i Dino Škare izvode slam poeziju. Najave za kulturno-umjetnički program u Varšavskoj za iduće dane možete pronaći na internetskoj stranici www.nedamovarsavsku.net.

Podsjetimo, na velikom prosvjedu prije nekoliko dana tisuće ljudi zatražilo je ostavku gradonačelnika Milana Bandića. Pred zgradu Poglavarstva prosvjednici su došli s praznim koferima poručivši Bandiću da je vrijeme da pokupi svoje stvari i potraži novi posao. Prosvjednici i aktivisti već tjedan dana dežuraju u Varšavskoj ulici kako bi spriječili eventualan početak radova. Građani Zagreba ovaj su put ozbiljno uzeli stvar u svoje ruke te odlučili istjerati mak na konac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.