Umro je Alem Ćurin, autor naslovnica Ferala

Screenshot: YouTube

POZNATI grafički dizajner, ilustrator, slikar, skulptor, prozni pisac i esejist Alem Ćurin preminuo je od posljedica srčanog udara u dobi od 67 godina u svom domu u Splitu, javlja Dalmatinski portal.

Početkom devedesetih postao je grafički dizajner u splitskom HNK-u, bio je autor većine plakata kazališne produkcije za HNK te Splitsko ljeto sve do kraja devedesetih, a ovog ljeto je u Plinarskoj ulici u Splitu otkriven veliki mural po njegovom radu iz tog desetljeća. 

Surađivao je u Profilu, podlistku Nedjeljne Dalmacije, kao ilustrator i grafički urednik, a osnivač je i samostalne grafičke radionice Think Ink. Nakon kontroverzne privatizacije Slobodne Dalmacije prelazi u tjednik Feral Tribune gdje ostaje do prestanka izlaženja lista 2008. godine.

Dobitnik je niza nagrada od treće nagrade za strip u kanadskom Montrealu 1981. godine do Grand Prixa na Međunarodnom salonu stripa u Beogradu 2008.

"Otišao je moj veliki prijatelj i još veći umjetnik Alem Ćurin. Pisao sam predgovore za njegovu prvu izložbu stripa, pa slika i skulptura, a onda i ilustracija, a sad me toka i in memoriam. Jebiga Aleme, viđat ću te sad samo na mojim zidovima gdje vise table tvojih stripova i ilustracija. Ni ti ni ja ne vjerujemo u ono adio i zagrobni život pa ostaje samo reći - falit ćeš, stari druže", poručio je Zlatko Gall.

Otišao je moj veliki prijatelj i još veći umjetnik Alem Ćurin. Pisao sam pregovore za njegovu prvu izložbu stripa, pa...

Objavljuje Zlatko GallUtorak, 15. prosinca 2020.

Ode i Alem. Loša godina, ali baš.

Objavljuje Peđa BajovićUtorak, 15. prosinca 2020.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.