Umro je Patrick Quinn, jedan od pokretača popularnog Ice Bucket Challengea

Screenshot: YouTube

PATRICK QUINN, jedna od osoba koje stoje iza globalno popularnog Ice Bucket Challengea, umro je u 37. godini, javlja BBC

Quinn je nakon sedmogodišnje borbe s amiotrofičnom lateralnom sklerozom (ALS) umro ovog vikenda, a upravo zbog te bolesti je i pokrenut popularni izazov. 

We are deeply saddened to share that Pat Quinn, co-founder of the ALS Ice Bucket Challenge passed away at the age of 37....

Posted by The ALS Association on Sunday, November 22, 2020

"Javljamo s velikom tugom da je Patrick rano jutros preminuo u 37. godini. Bio je blagoslov svima nama. Sjećat ćemo ga se po hrabrosti i neumornosti u borbi protiv ALS-a", objavio je na Facebooku The ALS Association. 

>> Umro je Peter Frates, muškarac koji je pokrenuo poznati Ledeni izazov

The Ice Bucket Challenge nije započeo s Quinnom, ali su on i njegova obitelj pomogli da postane svjetski poznat fenomen na društvenim mrežama u ljeto 2014. 

Kako bi završili izazov, ljudi su nakon polijevanja kantom hladne vode morali nominirati druge da učine isto ili darovati novac za kampanju. Često bi učinili i jedno i drugo, a u izazovu su sudjelovali brojni poznati poput voditeljice Oprah Winfrey, glazbenice Lady Gage, pa čak i američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Amiotrofična lateralna skleroza uzrokuje odumiranje neurona koji kontroliraju većinu mišića u tijelu, pa kako bolest napreduje tako da u samo nekoliko mjeseci ili godina oboljeli postanu potpuno nepokretni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.