Umro manijak koji je automobilom ubio petero ljudi u Nizozemskoj

LUĐAK koji se jučer automobilom htio zabiti u autobus s nizozemskom kraljevskom obitelji, umro je od posljedica ozljeda zadobivenih pri udaru u spomenik, neposredno pored autobusa.

> Video: U Nizozemskoj se auto zabio u kraljevsku paradu, sumnja se na teroristički napad

U njegovom pohodu smrtno je stradalo petero ljudi, a horor sceni svjedočilo je nekoliko tisuća ljudi, koji su pratili kraljevsku povorku na ulicama Apeldoorna te sama kraljica Beatrix, koja je s izrazom užasa na licu promatrala nastalu scenu.

"Već pri prvom kontaktu s policijom, napadač je kazao kako mu je namjera bila zabiti se u autobus koji je prevozio kraljevsku obitelj", kazao je medijima Ludo Goossens, pravosudni dužnosnik, prenosi AFP.

Nema veze s terorizmom

Goossens je dodao kako policija njegov čin nije dovela u vezu s bilo kakvim terorističkim napadom, a u automobilu nije pronađen nikakav eksploziv. 38-godišnji Nizozemac uhićen je i prevezen u bolnicu s teškim tjelesnim ozljedama, od kojih je kasnije i umro.

Osim što je pokosio petero nedužnih promatrača, ozlijedio je još 13 osoba, petero od kojih teško. Nizozemski premijer Jan Peter Balkenende rekao je kako ga je napad duboko šokirao te jučerašnji dan nazvao "tužnim danom za Nizozemsku".

B.V.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.