Unutarnja kontrola istražuje policajce koji su pretukli Alena Ajkića



SLUČAJ 20-godišnjeg Alena Ajkića, koji je u sukobu s trojicom policajaca van dužnosti udario glavom o sanduk tako da mu je nateklo cijelo lice, mogao bi imati neugodne posljedice po policajce, jer je jučer u Karlovac poslana unutarnja kontrola i radna skupina koju je osnovalo Ravnateljstvo policije.

Nesklad između priče policajaca, koji su ispričali kako ih je mladić napao, pa su mu "koristeći sredstva prisile" uspjeli nanijeti pretjerano teške ozljede, i svjedoka, koji su ustvrdili da su policajci debelo premašili svoje ovlasti, naveo je MUP da slučaju pristupi studioznije.

U Ravnateljstvu policije rečeno nam je kako se još uvijek čeka zadnje izvješće o slučaju, a nove podatke policija bi javnosti trebala dati za nekoliko sati.

Istraga gotova već danas?

Istraga bi mogla biti završena već danas, a sigurno će biti završena u roku od nekoliko dana. Ministar Tomislav Karamarko rekao je da je za slučaj saznao tek u utorak, a obećao je da će policajci biti suspendirani ukoliko se ustvrdi da su prekoračili ovlasti. Čak je i premijerka Jadranka Kosor od Karamarka zatražila hitno djelovanje i obećala kazne ukoliko se sazna da su trojica policajaca pretjerali u korištenju sredstava prisile.

Pod posebnom lupom je nesklad između policijskog priopćenja, u kojemu se klasičnim policijskim rječnikom krivnja za cijeli slučaj pokušala svaliti na Ajkića i njegove prijatelje, te Ajkićevo, ali i svjedočenje svjedoka s mjesta događaja, kao i činjenica da policajci nisu pozvali hitnu pomoć nakon sukoba, iako je bilo jasno da mladiću treba hitna liječnička pomoć.

Konfliktna svjedočenja

Djelatnik benzinske postaje, ispred koje je došlo do sukoba, ispričao je kako trojica policajaca tamo često provode večeri, uz pokoju kapljicu alkohola, a po Ajkićevoj verziji događaja, policajci su bili ti koji su započeli cijeli sukob.

Posebno neugodna za policiju je činjenica da je slučaj pobudio pažnju svih medija, a ne idu im u prilog ni fotografije Ajkića iz bolnice, na kojima se vide ozljede koje je jako teško pripisati jednostavnom udaranju glavom o sanduk.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.