Upišite svoje dijete na besplatne radionice programiranja 17. i 18. rujna

Foto: Press

UZ početak školske godine i miris novih mogućnosti u zraku jesen je idealno vrijeme za isprobavanje novih aktivnosti!

Škola programiranja Coding Giants Hrvatska upravo zato organizira besplatne radionice programiranja za svu zainteresiranu djecu i tinejdžere. Kroz naše radionice prošlo je već više od 2000 polaznika, a prijaviti svoje dijete možete i vi!

Online radionice održat će se u subotu, 17. rujna i nedjelju, 18. rujna 2022., a namijenjene su djeci i tinejdžerima od 7 do 19 godina iz cijele Hrvatske. Za sudjelovanje je potrebna samo dobra volja, stabilna internetska veza i prethodna prijava na web-stranici https://codinggiants.hr.

Najmlađi polaznici obavezno moraju znati čitati, pisati i brojati do 20. Radionice vode profesionalni programeri s pedagoškim iskustvom koji znaju kako kroz igru zainteresirati djecu za uzbudljiv svijet programiranja.

Uvod u programiranje uz podizanje svijesti o cyber sigurnosti

Cyber sigurnost izuzetno je važan aspekt o kojem bi svi trebali voditi računa prilikom online interakcija. Kroz tematiku hakerskih napada i sigurnosti profila na društvenim mrežama i stranicama, djeca od 7 do 12 godina upoznat će programsko okruženje Scratch, dok će tinejdžeri od 13 do 19 godina steći osnove znanja programiranja u jeziku C#. Na radionicama će uz osnovna znanja iz programiranja naučiti kako se obraniti od hakerskih napada, koja su pravila sigurnog korištenja interneta i zašto je važno imati snažne i neprobojne lozinke.

Besplatne radionice idealna su prilika da djeca i mladi isprobaju programiranje i vide žele li se razvijati u tom smjeru. Coding Giants radionicama želi podići svijest o važnosti cyber sigurnosti i digitalnog obrazovanja te potaknuti polaznike da i sami izrađuju svoje igrice, web-stranice i aplikacije. A ako im se programiranje na radionicama svidi, mogu upisati semestralnu školu programiranja koja s nastavom kreće od 1. listopada 2022.

Učenje programiranja višestruko je korisno!

Za učenje programiranja potreban je intelektualni napor i sposobnost logičkog razmišljanja. Da bi se dijelovi koda spojili u funkcionalnu cjelinu, potrebne su preciznost, kreativnost, strpljivost i maštovitost. Sve to čini programiranje dobrim mentalnim treningom kojim djeca:

● stječu analitičke vještine,
● uče kreativno rješavati probleme,
● razvijaju maštu,
● postižu bolju produktivnost,
● jačaju upornost i samopouzdanje,
● lakše uče druge predmete,
● stječu IT vještine korisne za buduću karijeru.

Učenici koji školu pohađaju već nekoliko semestara na besplatnim i plaćenim radionicama to već i te kako dobro znaju, a novi programer/ka može postati i vaše dijete! Prijave na besplatne radionice i upisi u semestralnu školu su u tijeku, a svi zainteresirani roditelji svoje dijete mogu prijaviti putem web-stranice https://codinggiants.hr

Požurite jer broj mjesta je ograničen!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.