Upozorenje istarskog stožera: Suzdržite se od okupljanja, sustav je preopterećen

Foto: Pixsell/Dusko Marusic

STOŽER civilne zaštite Istarske županije poslao je priopćenje za javnost, koje prenosimo u cijelosti.

"S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju, Stožer civilne zaštite Istarske županije poziva javnost da se suzdrži od većih javnih okupljanja i rizičnih kontakata u epidemiji bolesti covid-19", navodi se u priopćenju.

"Broj novozaraženih je već doveo do preopterećenja zdravstvenog sustava"

"Značajno povećani broj novozaraženih osoba već je doveo do preopterećenja zdravstvenog sustava, osobito Opće bolnice Pula, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, ali i drugih zdravstvenih ustanova", stoji u priopćenju.

"U prethodnom kratkom razdoblju značajno su povećane brojke novozaraženih osoba i u školskom te u sustavu socijalne skrbi. Stožer civilne zaštite Istarske županije stoga poziva škole i osnivače da procijene rizik u svojem okruženju i sukladno tome donesu odluke o načinu izvođenja nastave te slobodnih i sportskih aktivnosti", poručuje istarski stožer.

"Stožer civilne zaštite Istarske županije naglašava potrebu poštivanja propisanih epidemioloških mjera, a osobito poštivanja propisanog razmaka/distance i potrebe nošenja zaštitnih maski, te apelira na potrebu cijepljenja, osobito prvog cijepljenja, kao osnovnog rješenja za mogućnost izlaska iz epidemije", zaključuje se u priopćenju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.