USKOK pokrenuo istragu protiv bivšeg gradonačelnika Splita Ive Baldasara

Foto: FaH

USKOK je pokrenuo istragu protiv bivšeg gradonačelnika Splita Ive Baldasara i još šest osoba, od čega su dvojica bivši pročelnici, a tereti ih se da su oštetiti proračun grada Splita za gotovo pola milijuna kuna. 

USKOK tereti Baldasara da je od 8. srpnja 2014. do 28. ožujka 2017. godine zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo Grada Splita te voditeljem Odsjeka za komunalne poslove Grada Splita omogućio jednom splitskom hotelu korištenje većeg broja rezerviranih parkirališnih mjesta bez plaćanja povlaštene mjesečne naknade utvrđene Zaključkom gradonačelnika za rad hotela u središnjem dijelu Grada Splita, kao i da društvo za korištenje rezerviranih parkirališnih mjesta plati manji iznos od propisane naknade. 

"U cilju realizacije navedenog, II. i III. okr. su, sukladno prethodnim dogovorom s I. okr., koristeći prometne projekte privremene regulacije prometa, društvu izdavali prometne suglasnosti za rješavanje parkirališta hotela, a I. okr. im je potom nalagao da sačine zaključke i ugovore u kojima neće navesti sva rezervirana parkirališna mjesta za koja su znali da ih za potrebe hotela koristi trgovačko društvo. Tako sačinjene zaključke potpisivao je I. okr. i društvu za potrebe hotela dodjeljivao na korištenje parkirališna mjesta po mjesečnoj naknadi znatno manjoj od povlaštene naknade koju je kao gradonačelnik utvrdio Zaključkom za rad hotela u središnjem dijelu Grada Splita. Potom, su na temelju potpisanih zaključaka, II. okr., kao punomoćnik gradonačelnika u ime Grada Splita, i V. okr., kao ovlaštena osoba trgovačkog društva, sukladno dogovoru s II. okr. i znajući za prethodne dogovore IV. i VI. okr. s I. okr., zaključivali ugovore", stoji u priopćenju USKOK-a u kojem se dodaje da su gradonačelnik i njegovi pročelnici pribavili 463 tisuća kuna nepripadne imovinske koristi.

Isto tako, USKOK tereti i bivše čelnike Splita za štetu od 28 tisuća kuna. 

"Osim navedenog, III. okr. je, na traženje VII. okr., bivšeg gradonačelnika i dogradonačelnika Grada Splita, izdao nalog jednom trgovačkom društvu, ugovornoj strani s Gradom Splitom, da izvede radove postavljanja prometnog ogledala, asfaltiranja i iscrtavanja parkirališnog prostora ispred obiteljske kuće VII. okrivljenog, iako je znao da će navedene radove neosnovano platiti Grad Split. Plaćanjem navedenih radova III. okr. je, na štetu Grada Splita, VII. okr. pribavio nepripadnu imovinsku korist od najmanje 28.000,00 kuna", navodi se u priopćenju.

Kako doznajemo, riječ je o bivšim pročelnicima Špiri Cokariću i Damiru Babiću. Isto tako, kako doznajemo, asfaltiralo se ispred kuće drugog bivšeg gradonačelnika Miroslava Buličića koji je vladao Splitom od 2003. do 2005. godine.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.