USKOK zbog otkrića Indexa provjerava Gorana Marića

Foto: Hina

USKOK provjerava ministra državne imovine Gorana Marića, objavio je večeras Dnevnik Nove TV.

USKOK je Marića počeo provjeravati nakon otkrića Indexa o tome kako je Marić došao do stana u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu.

"Pod povećalom policije, ali i tužitelja njegovi su poslovi s nekretninama - kupoprodaja stanova i Maričeva uloga u obnovi dijela franjevačkog samostana u Zagrebu koji je prije 8 godina pretvoren u studentski dom. Pokrenuli su izvide. USKOK je od policije zatražio da prikupi i dostavi dokumentaciju vezanu uz Marićeve poslove. Traže i žele znati o čijem je trošku obnovljen dom franjevaca u Zagrebu, tko ih je izvodio, koliko su stajali, tko ih je platio i jesu li Marić i tvrtka njegova sina kupili stan u istoj ulici po povoljnim uvjetima", objavljeno je večeras na Novoj TV.

Marić je lagao

Podsjetimo, Index je jutros objavio tekst u kojem dokazujemo da Marić nije govorio istinu o tome kako je došao do stana u Zvonimirovoj ulici.

>> INDEX IMA KLJUČNI DOKAZ Marić je lagao o korupcijskoj aferi, ovo je njegov kraj

Goran Marić je, kako smo jutros objavili, lagao o načinu na koji je obnovio franjevački Studentski dom, za što su mu franjevci zauzvrat omogućili da dođe do stana u Zvonimirovoj ulici. Naime, Marić je u svojoj obrani tvrdio da je obnova Studentskog doma plaćena novcem od prodaje stana u Zvonimirovoj ulici, ali to je nemoguće jer je dom obnovljen prije nego što je stan plaćen.

To je samo nastavak afere o Marićevu stanu.

Marić nam već danima ne odgovara na upite. Ništa rječitiji nije bio ni u razgovoru s novinarkom Nove TV. Pred kamere, kaže, ne želi. Kazao je i kako mu smještaju, no nije otkrio tko mu i zašto smješta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.