Uskoro kreću radovi na dubrovačkom pročistaču vode

Foto: YouTube

PREDSJEDNIK Uprave Vodovoda Dubrovnik Valentin Dujmović i Marco Marchisio, regionalni direktor tvrtke Degremont/SUEZ Enviroment potpisali su u srijedu u Dubrovniku 50 milijuna kuna vrijedan ugovor o izgradnji pročistača za pitku vodu na rijeci Ombli.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić tom je prilikom naglasio kako je riječ o izrazito kompleksnom projektu. "Posao nije bio nimalo lak, a riječ je o prvom ovakvom pročistaču u Hrvatskoj", rekao je Vlahušić.

Valentin Dujmović istaknuo je kako je Dubrovnik predugo čekao na pročistač, te najavio kako se radovi mogu očekivati već u rujnu. "Rok izgradnje je 12 mjeseci, odmah idemo u pripremu dokumentacije, a u rujnu se mogu očekivati prvi fizički radovi", rekao je.

Marco Marchisio istaknuo je kako će izgradnja pročistača pomoći i lokalnom turizmu. "Riješit ćemo problem pitke vode u Dubrovniku, a na taj način ovaj projekt bit će veoma pozitivan i za dubrovački turizam", kazao je.

Poziv za nadmetanje za izgradnju 50 milijuna kuna vrijednog pročistača pitke vode na Ombli objavljen je 9. ožujka 2015. godine. Na natječaj je pristiglo šest ponuda, a naručitelj je jednu ponudu ocijenio valjanom te je odluka o odabiru najpovoljnije ponude donesena 28. kolovoza 2015.

Nakon izjavljenih žalbi, prema rješenju Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, četiri tvrtke su eliminirane zbog manjkave dokumentacije, a u izboru dva ponuđača najbolja ponuda je bila ona Degremonta.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.