Uspio projekt Tesla banke, vojvođanski fond ulaže 100 milijuna kuna



SAVJET Hrvatske narodne banke na današnjoj je sjednici razmotrio zahtjev i dao suglasnost Fondu za razvoj Autonomne pokrajine Vojvodina, sa sjedištem u Novom Sadu, da mu se odobri stjecanje više od 50 posto udjela u temeljnom kapitalu A štedne banke malog poduzetništva d.d., Zagreb.

Iz HNB-a je priopćeno da će stjecanje će biti realizirano kupoprodajom dijela sadašnjih redovnih dionica, te dokapitalizacijom navedene štedne banke.

Uz već uloženih šest milijuna kuna vojvođanski Fond sada će u A štednu banku malog poduzetništva d.d., koja mijenja ime u Tesla banka d.d., uložiti još 100 milijuna kuna, čime će se omogućiti realizacija ambicioznih planova koje za ovu banku imaju njeni dioničari i članovi uprave. A štedna banka malog poduzetništva d.d. osnovana je 2008. godine na inicijativu Nove ljubljanske banke.

Nakon današnje odluke Savjeta HNB-a predstavnica dosadašnjeg vlasnika odnosno sadašnjeg suvlasnika Tesla banke d.d. Tanja Radovčić je izjavila: "Premda smo od samog početka rada na projektu Tesla banke bili potpuno sigurni u njegov uspjeh, ipak smo morali čekati i konačnu suglasnost HNB-a. U Fondu za razvoj Autonomne pokrajine Vojvodine dobili smo kvalitetnog, institucionalnog partnera koji će unijeti dodatna jamstva u uspjeh ovog komercijalnog poduhvata. Ovom odlukom HNB-a sva podmetanja kojima je naš bivši partner, Nova ljubljanska banka, putem zajedničkog društva  Optima leasinga pokušavao onemogućiti ovaj projekt,  padaju u vodu. O detaljima ćemo svakako u narednim danima informirati javnost ali i hrvatske pravosudne organe".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.