Uveli konkurenciju u posao, Heros plus preuzima zgrade Stanouprave?!

Foto: Index

IZNENAĐENJIMA u splitskoj Stanoupravi, gradskoj tvrtki za upravljanje zgradama, nema kraja. Nakon što smo otkrili da je mimo znanja Nadzornog odbora Stanouprava unatoč gubitku od 800 tisuća kuna isplatila pozajmicu od 600 tisuća kuna Jukić-damu Danijela Jukića, poslovnog partnera Baldasarovog donatora Stipe Mađora, inače potpredsjednika Nadzornog odbora Stanouprave, Index je došao do najave sporazumnog raskida ugovora o poslovnoj suradnji između Heros plusa i Stanouprave. 

Etično iznad svega

Heros plus je tvrtka osnovana početkom ove godine, dva tjedna prije no što su sa Stanoupravom sklopili ugovor o poslovnoj suradnji oko upisa zgrada. Svega osam mjeseci kasnije Heros plus obavještava Stanoupravu da se prebacuju na upravljanje stambenim i poslovnim objektima, dakle, upravo na isti posao kojim se bavi Stanouprava.

"S obzirom da je to predmet poslovanja Stanouprave, smatramo da je etično da završimo suradnju prije nego zgrade pod vašim upravljanjem pređu kod nas na upravljanje, a pogotovo imajući u vidu da je etičnost poslovanja jedna od najvažnijih značajki naše tvrtke i budućeg poslovanja u upravljanju stambenim i poslovnim zgradama", stoji u dopisu kojeg je Stanoupravi uputio direktor Heros plusa Goran Vuković.

Pitali smo ga jesu li znali da će krenuti sa upravljanjem zgrada kada su potpisivali ugovor o poslovnoj suradnji sa Stanoupravom.

"Ne, odluku o tome donijeli smo kada smo obavijestili Stanoupravu", kazao nam je Vuković.

"Nijedna zgrada Stanouprave nije prešla kod nas", dodao je.

U dopisu Stanoupravi navedeno je, međutim, s priličnom dozom sigurnosti da na zgrade pod upravljanjem Stanouprave itekako računaju, a direktor Vuković, razumljivo, nije mogao odgovoriti na pitanje što budućnost nosi.

Na internetu Heros plus lakoćom dobija Stanoupravu, nudi se i akcija besplatnog upravljanja

Heros plus ima i vrlo dotjeranu internet stranicu na kojoj nude razne pogodnosti onima koji pređu kod njih, a hvale se da su najpovoljniji, najaktivniji, najdostupniji i najinovativniji. Nudi se i akcija sa jednim, odnosno, dva mjeseca besplatnog upravljanja.

Na internetu propulzivni Heros plus lakoćom dobija bitku jer Stanouprava ima prilično zastarjelu stranicu bez ikakvih atraktivnih ponuda i blještavih naslova koji mame nove stranke. Vrh je rubrika novosti. Najsvježija je vijest stara više od tri godine i odnosi se na obavijest o pripremu za zimsku sezonu. U Stanoupravi su još brinuli za zimu 2013. godine, nakon toga ništa.

Stanouprava: Ne očekujemo da će nam Heros plus oteti dio zgrada

Pitali smo direktora Stanouprave Marka Šundova što znači ova suradnja sa konkurencijom. Je li Stanouprava nepromišljeno predala podatke konkurentima koji su partneri bili tek prozaičnih osam mjeseci? Je li Stanoupravi nanesena šteta i koliki će dio tržišta odlomiti bivši partner, čiji se uredi nalaze ni sto metara od sjedišta Stanouprave?

"Ugovor o poslovnoj suradnji sa Heros plusom sklopljen je na identičan način kao sa mnogim drugim tvrtkama - vanjskim suradnicima, bilo po preporuci, bilo po odabiru samih suvlasnika zgrada. Mnoge od tih tvrtki registrirane su za brojne djelatnosti pa tako i upravljanje zgradama. Mogu se pokušati baviti upravljanjem, ali se na to ne odlučuju jer upravljanje zgradama nije jednostavna, nego složena djelatnost koja zahtijeva posebne kadrove, rad, sposobnost i znanje.

Neke od tvrtki s kojim smo poslovno surađivali, pokušali su se baviti upravljanjem, ali vrlo brzo su od tog nauma odustali zbog nemogućnosti bavljenja tom vrstom djelatnosti. Stoga, ne očekujemo da će nam tvrtka Heros plus preoteti dio zgrada. Nisu se mogli služiti bazom podataka i ostalim informacijama koje spadaju u sferu poslovne tajne, a ako su do nekih podataka došli, obavezni su na čuvanje poslovne tajne. Stoga, ne mislimo da postoji ozbiljna opasnost od otkrivanja nekih podataka od kojih su neki dostupni širem broju osoba", stoji u odgovoru Stanouprave.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.