Uz kanal u Baranji pronašao tromblonsku minu

Ilustracija: Shutterstock

TROMBLONSKU minu M-62 uz baranjski tzv. Crni kanal pronašao je u nedjelju 31-godišnjak i o tome obavijestio policiju koja je oružje izuzela, napominjući kako se dragovoljna predaja oružja ne kažnjava te je vremenski neograničena.

Osječko-baranjska policija u ponedjeljak je priopćila kako je mina poslijepodne pronađena uz kanal između Branjinog Vrha i Belog Manastira. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je, u skladu s akcijom "Manje oružja, manje tragedija - Izbacimo uljeza" koja još traje, tromblonsku minu izuzeo na siguran način.

O kakvoj je mini riječ

Inače, riječ je o osvjetljavajućoj tromblonskoj mini M-62, vjerojatno zaostaloj iz Domovinskog rata. Namijenjena je osvjetljavanju radi osmatranja neprijatelja, iznalaženja i pokazivanja ciljeva, osmatranja rezultata i slično.

Stvara dimnu zavjesu u krugu 300 metara, a dim je težak i dugo stoji pri tlu te je štetan za disanje pa su potrebne gas-maske. Iz policije i ovom prilikom pozivaju građane koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da im ga prijave bez straha od sankcija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.