Uzelac: SDSS nije napustio ni koaliciju ni sabornicu, samo želimo normalnu atmosferu za rad

NAKON što je Predsjednik Kluba SDSS-a Milorad Pupovac jučer u Saboru kazao da njegova stranka neće sudjelovati u radu Sabora dok se ne razriješe nastali problemi, vezani uz odbijanje oporbe da sudjeluje u radi Sabora, iz čega se moglo iščitati da se svrstavaju na stranu oporbe i napuštaju koaliciju, stav stranke malo je bolje razjasnio potpredsjednik Slobodan Uzelac u razgovoru za HTV-ov Dnevnik 3.

"Nije SDSS napustio ni koaliciju, ni sabornicu. Namjera naše stranke bila je stvoriti normalnu atmosferu za rad kako bi dogovorili koje su to bitne stvari koje do kraja mandata treba uraditi", kazao je Uzelac.

Pritom je, upitan je li SDSS jučer u Saboru rušio većinu, kazao da njegova stranka "nije rušila ništa nego upravo obrnuto... gradila je demokraciju u Hrvatskoj i okolnosti i uvjete da se odgovorno i uspješno rješavaju problemi u Saboru."

Dodao je kako predizborna kampanja remeti međunacionalne odnose, te da su "neke stvari prevršile svaku mjeru" zbog čega su htjeli pokazati da u tome ne žele sudjelovati ma s koje strane to dolazilo.

"Zamjeram prije svega primitivni govor, govor mržnje, neodgovorno rušenje onoga što smo gradili na svim planovima", rekao je Uzelac kojeg je pogodila činjenica da su primitivni potezi i izjave dolazili iz vlade i članica koalicije.

Uzelac je potvrdio da će se SDSS prikloniti relativnom pobjedniku predstojećih izbora, jer je to "apsolutno logično za pripadnike nacionalnih manjina".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.