Varaždinskoj bolnici u ispomoć dolazi 10 medicinskih sestara

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

ZAHVALJUJUĆI padu broja hospitaliziranih pacijenata pozitivnih na koronavirus i mobilizaciji 10 medicinskih sestara koje dolaze u ispomoć u Opću bolnicu Varaždin, postojeći zdravstveni kadar bit će rasterećen, rekao je ravnatelj varaždinske bolnice Damir Poljak.  

Kako je naglasio ravnatelj Poljak, broj hospitaliziranih pacijenata je proteklih tjedan dana, unatoč relativno visokom broju novozaraženih u Varaždinskoj županiji, smanjen sa 252 na 206 pacijenata. Na respiratoru je 18 pacijenata, a u protekla 24 sata preminulo je sedam osoba.

Na bolničkom liječenju uglavnom su pacijenti sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom, pojasnio je Poljak i dodao kako uz pad broja hospitaliziranih bilježe i pad broja zaraženih djelatnika.

"Najviše smo imali 65 zaraženih djelatnika, a trenutno ih je 39 u samoizolaciji ili su covid-pozitivni", rekao je ravnatelj Poljak.

Ispomoć dolazi sutra

Kako je naglasio Poljak, zahvaljujući mobilizaciji Ministarstva zdravstva, u ponedjeljak će u varaždinsku bolnicu u ispomoć doći deset medicinskih sestara, čime će se rasteretiti postojeći zdravstveni kadar. 

U varaždinskoj Općoj bolnici cijepljeno je više od 80 posto zdravstvenih djelatnika, rekao je ravnatelj i dodao da se svakih 48 sati testira 87 djelatnika. Iako još nisu dobili službenu obavijest od Ministarstva zdravstva o provođenju pilot-projekta u sklopu kojeg bi se testirali i zdravstveni djelatnici koji su cijepljeni, bolnica će se, kaže, u njega uključiti i, sukladno preporukama, kvalitetno ga odraditi.

Varaždinska bolnica trenutno raspolaže s dovoljno smještajnih kapaciteta, hladni pogon i dalje funkcionira, a situacija je pod kontrolom, zaključio je ravnatelj Poljak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.