Vaso Brkić našao novi posao. Gabrić: Mislim da mu je pao kamen s leđa

MILIJAN BRKIĆ, bivši potpredsjednik sabora i donedavno drugi čovjek HDZ-a, našao je novi posao. Nakon što na unutarstranačkim izborima HDZ-a njegova opcija nije pobijedila te nakon što nije bio uključen ni u one parlamentarne, odlučio je izići iz politike.

Brkić se, nakon potpune marginalizacije u stranci, tako zaposlio u firmi Powerplay Advisory d.o.o. u vlasništvu Višeslava Vukojevića, sina nekadašnjeg ustavnog suca Vice Vukojevića i poslovnog partnera Zorana Gopca, koji je s Brkićem također u prijateljskim odnosima.

>> Vaso Brkić ima novi posao

Brkićev blizak prijatelj već 20 godina je oftalmolog Nikica Gabrić koji je za RTL Danas rekao da ga je vidio prije mjesec dana te da je bio nasmijan.

"Bili smo na kavi. Izgledao je potpuno nasmijan, relaksiran. Na neki način imam osjećaj kao da mu je kamen s leđa pao, neki teški, jer biti u politici u Hrvatskoj nije lako", kazao je Gabrić. 

Nakon sudjelovanja u ratu Milijan Brkić radio je baš kod prijatelja Gabrića.

"To je pežorativan pristup: on je bio vozač. On je bio zapovjednik specijalnih jedinica. On je bio vozač, bio sigurnjak, tajnik... Dakle puno stvari je on mogao obavljati, a ne samo mene voziti. To kad se hoće njega narugati se kaže da je bio vozač", rekao je Gabrić. 

Bivši stranački kolega Milijana Brkića, Ivan Penava, ne misli da je ovo poraz Milijana Brkića i da se on jednog dana ne može vratiti u politički vrh. 

"Samo se sjetite Zorana Milanovića. Bio je zaista na visokoj funkciji kao predsjednik vlade RH, onda otpisan uz niz gafova, izjava. Ja vjerujem da je većina ljudi mislila da je to put bez povratka, da njega nema više nazad u politici i, na kraju, i sam je pronašao privatni angažman. U svakom slučaju, evo ga nazad i to u ulozi predsjednika Republike Hrvatske", rekao je Penava. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.