Vaso Brkić o bivšem šefu splitske policije: On je jedan patološki lažljivac

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

POTPREDSJEDNIK Hrvatskoga sabora Milijan Brkić je patološkim lažljivcem nazvao Marka Bekavca, bivšeg načelnika splitsko-dalmatinske Policijske uprave i sadašnjeg savjetnika župana Blaženka Bobana za sigurnost i nacionalne manjine te dugogodišnjeg člana HDZ-a.

Bivši šef splitske policije optužio je Brkića da s Karamarkom ucjenjuje šefa SOA-e

Bekavac je na konferenciji za novinare u utorak ustvrdio da Milijan Brkić i Tomislav Karamarko ucjenjuju ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije (SOA) Daniela Markića i da Markić ne vlada sustavom. 

Rekao je da se, kao kandidat za predstojnika Ureda državne uprave Splitsko-dalmatinske županije 2017. godine, suočio sa spoznajom o paralelnom sustavu unutar Sigurnosno-obavještajne agencije koji su uspostavili pojedinci koji se u samovolji koriste državnim institucijama za privatni interes. To, kazao je, i sigurnosna provjera koja je nad njim provedena dok se natjecao za spomenuto radno mjesto bili su povod za obraćanje javnosti.

Vaso Brkić: On je jedan patološki lažljivac

„Čuo sam za bivšeg kolegu, gospodina Bekavca. Vi dobro znate tko radi sigurnosne provjere u Hrvatskoj. Osobno nisam bio upoznat da se radi sigurnosna provjera niti imam ikakvog utjecaja na izradu sigurnosnih provjera. Ali s obzirom na ono što je on danas kazao, očito je da je gospodin Bekavac jedan patološki lažljivac i naravno kao takav sigurno nije mogao konkurirati za jedno odgovorno mjesto u sustavu državne uprave“, kazao je Brkić uoči sastanka saborskog kluba HDZ-a.

Odbacio je nagađanja da je uteg svojoj stranci u ovom trenutku. „Ja to nisam sigurno“, rekao je novinarima u saboru uoči sjednice Kluba zastupnika HDZ-a.

Brkić je ustvrdio da prema HDZ-u „idu neke strelice koje se stavljaju u jedan kontekst za koji nema nikakvih osnova“.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.