Vatrogasac u Španjolskoj podmetnuo požare, dron ga snimio na djelu

Ilustracija: EPA

Civilna garda uhitila je bivšeg španjolskog vatrogasca zbog sumnje da je izazvao pet do šest požara na otoku Mallorci. Vatrogasac, 61-godišnji Francisco B., uhićen je u ponedjeljak za vrijeme bolovanja, piše španjolski portal Ultima Hora.

Vatrogasac je uhićen u policijskoj akciji hvatanja piromana koji je nedavno zapalio požare na Mallorci. U ponedjeljak poslijepodne broj 112 primio je dojavu o novom požaru koji je izbio u općini Caimari. Na mjesto događaja odmah su uputili nadležne ekipe hitne pomoći, piše Euro Weekly News.

Zbog blizine plamena nekim kućama, lokalna policija Selve i pripadnici Civilne garde pomogli su u evakuaciji stanara nekoliko kuća. Nakon toga krenulo je hvatanja piromana.

Kod pijanog vatrogasca pronađeni upaljači, kremen, benzin...

Uhićeni vatrogasac nije bio svjestan da su ga službenici Ibanata i Civilne garde promatrali odozgo zahvaljujući dronu. Vatrogasac je u alkoholiziranom stanju uhvaćen na djelu te je kod sebe imao nekoliko upaljača, kremen, benzin i papir. 

U posljednjih mjesec dana, Selva i Caimari registrirali su sedam šumskih požara i požara poljoprivrednog zemljišta u svom području. Stanovnici su živjeli u strahu jer su od početka znali da su požari podmetnuti.

Vatrogasac uvijek prijavljivao nove požare

Operacija hvatanja Francisca B. trajala je 15 dana. On je prijavio svaki požar, a policija je već sumnjala u njega nakon što su ga ispitali o požarima. Shvatili su da nešto ne štima jer je 61-godišnjak uvijek bio taj koji je upozoravao sigurnosne službe na prisutnost novog požara.

U ponedjeljak je dron uspio snimiti trenutak kada je piroman zapalio farmu i pokušao pobjeći na motociklu, piše Euro Weekly News. Okrivljenik je dugo radio kao pripadnik ibanatske brigade kao vatrogasac, a nakon što je smijenjen bavio se građevinom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.