Vatrogasci u Dalmaciji jučer gasili niz požara

Ilustracija: Miroslav Lelas/PIXSELL

VATROGASCI s područja Splitsko-dalmatinske županije jučer su imali 16 intervencija. Kako piše Dalmacija danas, prva dojava stigla je u 9:17, kada je zaglavio lift u Ulici Ruđera Boškovića u Splitu. Na intervenciju su izašli vatrogasci JVP-a Split.

Splitski vatrogasci su sat vremena kasnije otišli na intervenciju otvaranja stana u Papandopulovoj ulici, a u 13:37 gasili su požar građevinskog materijala na TTTS-u. Zadnju intervenciju imali su u 16:58, kada su spašavali galeba kraj splitske Ekonomije.

Požari u Splitu, Brelima, Vinišću, na Šolti...

Vatrogasci DVD-a Split su prvu dojavu zaprimili u 9:40, kada je osobno vozilo upalo prednjim dijelom u odvodni kanal. Dojavu o požaru grede u stambenom objektu u Fra Boninoj ulici zaprimili su oko 11 sati, piše Dalmacija danas. Posljednju intervenciju imali su u 13:20, kada su gasili požar trave i niskog raslinja u Ulici Put Vrbovnika. Vatrogascima su u gašenju pomogli i kolege iz DVD-a Žrnovnica.

U 11:31 izbio je požar niskog raslinja i borovine u Brelima te je opožareno oko 2000 kvadratnih metara površine. U gašenju je sudjelovalo 25 vatrogasaca DVD-a Brela, kao i vatrogasci iz lokalnih DVD-ova Baška Voda i Promajna.

Kod Gornjeg Sela na Šolti požar otvorenog prostora izbio je u 12:24, a opožareno je preko 1200 kvadratnih metara. U gašenju je sudjelovalo 10 vatrogasaca DVD-a Šolta.

Nakon 10 minuta dojavljen je i požar u Tugarama kod Omiša, gdje je planulo oko 600 kvadrata niskog raslinja i trave. Požar su gasili vatrogasci DVD-ova Žrnovnica i Gata. U Vinišću blizu Trogira planule su trava i makija te su na intervenciju izašli vatrogasci DVD-a Marina s jednim vozilom. Opožareno je oko 500 kvadrata.

U stanu planula perilica rublja, gorjelo i smeće

U Srijanima je oko 15:20 izbio požar trave i niskog raslinja, a opožareno je 4000 kvadrata. Perilica rublja u stanu zapalila se u Kaštel Starom. Tri vatrogasca DVD-a Kaštela su ugasila požar, a jedna osoba je ozlijeđena te ju je zbrinula Hitna pomoć.

Novi požar trave i raslinja u Brelima buknuo je u 17:23. Vatrogasci su ga brzo ugasili. U 18:20 u mjestu Vinjani Gornji izbio je požar trave i niskog raslinja, koji su vatrogasci JVP-a Imotski ugasili kroz sat vremena.

Zadnja dojava stigla je u 22:31, kada je planulo nisko raslinje i smeće kod Segetske kave. Požar su ugasili vatrogasci JVP-a i DVD-a Trogir, piše Dalmacija danas.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.