Vehabije uhode Milorada Dodika

PRIPADNICI radikalnog islamskog pokreta vehabija u BiH prate kretanje predsjednika Vlade RS Milorada Dodika, upozorile su nadležne u RS obavještajne agencije iz regije, pišu Nezavisne novine.

26. prosinca prošle godine jedan civil bez brade i jedna žena prikrivenog lica u tradicionalnoj islamskoj odjeći nadzirali su i snimali dolazak Dodika u Prijedor, gdje se održavao stranački skup SNSD-a, stoji u jednom od izvještaja u koji je agencija Srna imala uvid. Petorica vehabija bila su raspoređena na parkiralištu iza hotela Prijedor, gdje se održavao skup, i na svim prilazima do objekta, dok je viši muškarac u smeđem odijelu i bez brade snimao kamerom, a kasnije mu se pridružila opisana muslimanka.

U izvještaju agencija nalaze se i fotografije pripadnika prijeteće radikalne islamske grupe, kao i njihov pretpostavljeni identitet. Radi se o grupi koja se dovodi u vezu s osobama koje sigurnosne službe od ranije prate zbog bliskosti s terorističkim pokretima. Mirko Lujić, direktor Državne agnecije za istrage i zaštitu (SIPA), jučer nije mogao ni potvrditi ni negirati navode iz objavljenih izvještaja. 

Dodika su planirali ubiti i "zemunci"

Atentat na Dodika, prema operativnim saznanjima, planirali su i pripadnici zloglasnog "zemunskog klana" tijekom 2006. Egzekutor je trebao biti Sretko Kalinić Zvijer, koji je nedavno uhićen u Hrvatskoj, inače poznat kao brutalni hladnokrvni ubojica. Atentat je trebao biti izveden u Sarajevu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.