Veleposlanik Slovenije u Argentini napravio diplomatski gaf

ANTON VIVOD, slovenski veleposlanik u Argentini, izazvao je diplomatski skandal rekavši u intervjuu za argentinski portal Perfil.com da je Argentina zemlja koja se nalazi u fazi političkog puberteta.

Vivod je rekao da će Argentinci postati politički zreli tek nakon što shvate razliku između pojma države i vlade, jer za državu moraju nešto i sami učiniti da bi im bilo bolje, obzirom da su svi odgovorni za društvo, a ne samo oni koji su na vlasti.

Iako Vivod u svojoj izjavi načelno nije pogriješio, slovenski političari uključujući i slovensko ministarstvo vanjskih poslova, ogradili su se od te izjave smatrajući je netaktičnom i spornom.

Intervju s Vivodom Perfil.com je naslovio rečenicom "Slovenski veleposlanik smatra da je Argentina u fazi adolescencije". Takvo prihvaćanje Vivodove kritike od strane Argentinaca zasad nije uzrokovalo zaoštravanje bilateralnih odnosa između Slovenije i Argentine.

Slovensko ministarstvo vanjskih poslova trenutno razmatra na koji način ublažiti posljedice Vivodova diplomatskog gafa u nadi da isti neće narušiti slovensko-argentinske odnose.

R.I.
Foto: Perfil.com

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.