VELIKI PRELAZAK Oko 200 vukovarsko-srijemskih Laburista prešlo u HSU

Foto: FAH

VUKOVARSKO-srijemsku županijsku organizaciju Hrvatskih laburista napustila je većina članova, zajedno s dosadašnjim predsjednikom Ivicom Šarićem, te su prešli u HSU, nezadovoljni stanjem u sad već bivšoj stranci koja, kažu, nema intelektualni ni organizacijski kapacitet za značajniji iskorak na političkoj sceni.  

Šarić je u četvrtak na konferenciji za novinare u Vinkovcima, kojoj je uz bivše laburiste nazočio i potpredsjednik HSU-a Marinko Lukenda, izvijestio da je vukovarsko-srijemske laburiste od 250 članova napustilo njih dvjestotinjak, uključujući vodstvo te podružnice, kao i predsjednike i članove gradskih organizacija iz Vinkovaca, Vukovara i Županje te nekoliko općinskih.

"Uložili smo dosta truda i rada kako bi stranka funkacionirala na području Vukovarsko-srijemske županije, ali odlazak iz stranke osoba poput Nansi Tireli i Jaroslava Pecnika ponukao nas je da napravimo analizu stanja iz koje smo uvidjeli da naša, sad već bivša stranka nema intelektualni niti organizacijski kapacitet za značajniji iskorak na političkoj sceni", istaknuo je.

 Za njihov ulazak u HSU kazao je kako se radi o stranci koja ne bježi od borbe za prava građana i aktivna je u svim područjima, od socijale do gospodarstva i politike.

Lukenda o prelasku laburista u HSU: Riječ je o velikom kapitalu

Pozdravljajući prelazak nekadašnjih laburista u HSU, potpredsjednik te stranke Marinko Lukenda ocijenio je kako je riječ o velikom kapitalu, odnosno ljudima koji su u svojim sredinama prepoznati kao osobe koje su vlastite interese u politici stavile na zadnje mjesto.

"Imali smo i prije dobru suradnju u Županijskoj skupštini, a sada bi svi zajdno trebali biti znatno jači", poručio je.

Hrvatski laburisti imali su dvojicu vijećnika u predstavničkim tijelima lokalne i područne samouprave Vukovarsko-srijemske županije - Ivicu Šarića u Županijskoj skupštini te Mladena Hubera u Gradskom vijeću Županje, a obojica su prešla u HSU.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.