Veliki proizvođači gube novac jer milenijalci ne vole industrijsko pivo

Foto: EPA

BUDWEISER i Bud Light nastavljaju nizati gubitke jer ne uspijevaju pridobiti generaciju američkih milenijalaca koji umjesto piva preferiraju vino i žestice, prenio je Business Insider. Ako se pak odluče za pivo, radije biraju craft nego industrijsko.

Bud Light je izgubio 0,9 postotnih bodova ukupnog tržišnog udjela u Sjedinjenim Državama u posljednjem tromjesečju, izvijestila je matična tvrtka AB InBev. Budweiser je u istom razdoblju izgubio 0,35 postotnih bodova.

"Moramo stabilizirati izvedbu naših vodećih brendova, kao što su Budweiser i Bud Light, jer su vodeći lageri ulazna točka u kategoriji piva, i kao takvi imaju značajnu ulogu u ostvarenju naše strategije", izjavio je za Business Insider Carlos Brito, CEO AB InBeva.

U SAD-u pada potrošnja piva

Potrošnja piva u generaciji od 21 do 24 godine pala je za oko 3% godišnje kroz posljednjih 15 godina. Prema podacima tvrtke Nielsen, konzumacija piva je pala za jedan postotni bod na američkom tržištu od 2016. do 2017. godine, dok su i vino i žestoka pića zadržali postojeće pozicije.

Prema Euromonitorovim podacima, pala je i potrošnja piva po stanovniku u SAD-u, skoro za 10% u razdoblju od 2008. do 2017. godine.

Prema analizama, milenijalci više vole popiti žesticu ili vino. A kada se odluče popiti pivo, radije izaberu zanatsko (craft) pivo manjih proizvođača, tako da su megapopularni brendovi industrijskog piva, poput Bud Lighta i Budweisera, posebno pogođeni izborom nove generacije.

Traže se novi pivski okusi

Prema analizi Beer Marketer's Insightsa, Budweiser, nekad najprodavanije pivo u Americi, izbačeno je s ljestvice tri najprodavanija pivska brenda prošle godine, prvi put od 1970-ih. Podaci govore kako će milenijalci rijetko preporučiti Budweiser, za razliku od opće američke populacije.

Veliki proizvođači se trude pronaći put do nepca milenijalaca neprestanim lansiranjem novih brendova, odnosno piva s novim okusima. Prema podacima AB InBeva, Bud Light Orange i Budweiser Reserve su među najvećim dobitnicima što se tiče udjela u američkoj prodaji spomenute tvrtke ove godine.

Belgijska multinacionalna korporacija AB InBev je izvijestila da joj je na američkom tržištu dobit u trećem tromjesečju iznosila 956 milijuna dolara, u odnosu na 2,06 milijardi dolara u istom razdoblju prošle godine. To znači da je prepolovljena dobit tvrtke na američkom tržištu, koje je najbolji nagovještaj globalnih trendova među potrošačima.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.