Veteran i drag queen zaustavili napadača u gej baru u SAD-u, nabili mu štiklu u glavu

Screenshot: BBC

NAPADAČA koji je u subotu pucao po gej baru u Coloradu i ubio petero ljudi savladali su veteran i drag queen izvođač. Lokalni dužnosnici naveli su njihova imena (Richard Fierro i Thomas James) te ih prozvali herojima. Policija je jučer na konferenciji za novinare identificirala žrtve i navela da se radi o Danielu Astonu, Derricku Rumpu, Kelly Loving, Ashley Paugh i Raymondu Vanceu. Navodno su Aston i Rump bili barmeni u Clubu Q. 

Osumnjičenik, 22-godišnji Anderson Lee Aldrich, nalazi se u policijskom pritvoru u bolnici. Savladao ga Fierro, veteran američke vojske, koji je sa suprugom i kćeri gledao nastup u klubu. Kazao je da je nasrnuo na napadača i povukao ga na pod.

"Razmišljao sam da ga moram ubiti"

"Dotrčao sam do njega i uhvatio ga. Razmišljao sam da ga moram ubiti jer bi mi mogao ubiti ženu i kćer. To je bio refleks", rekao je veteran koji se borio u Iraku i Afganistanu.

Fierro je nakon toga napadaču oteo pištolj i njime ga udarao. Nagovorio je jednog od drag izvođača da udari napadača nogom u glavu, piše BBC.

"Pored nas je prolazio jedan od izvođača. Rekao sam mu da ga udari nogom, a on je uzeo svoju štiklu i zabio ju je u njegovo lice", ispričao je veteran.

Gradonačelnik Colorado Springsa John Suthers kazao je da se radilo o "nevjerojatnom činu heroizma". Fierro je dodao da je u napadu ubijen dečko njegove kćeri, 22-godišnji Raymond Vance. Policija istražuje napad i pokušava utvrditi radi li se o zločinu iz mržnje usmjerenom prema transrodnim osobama te je li napadač djelovao sam. Podsjetimo, u napadu je ubijeno pet i ozlijeđeno 17 osoba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.