Vice Batarelo tužio "bogohulnika Matiju Babića s vulgarnog portala Index"

Foto: Hina, Screenshot: Ordo Iuris, Vigilare

UDRUGA Ordo iuris tuži Matiju Babića zbog Facebook statusa koji im se nije svidio.

Riječ je o udruzi čije je osnivanje prošle godine najavio John Vice Batarelo nakon što je Udruga Vigilare izgubila spor protiv Ive Josipovića.

“Nova i prijateljska, ali neovisna Zaklada za pravnu kulturu Ordo Iuris ubuduće će voditi brigu o pravnim pitanjima i predmetima, pružajući odgovarajuću savjetodavnu i financijsku pomoć onima koji se nađu na udaru protukršćanskih mjera u javnosti, na radnom mjestu ili u medijima”, napisao je u srpnju prošle godine Batarelo, predsjednik Vigilarea i osnivač Ordo Iurisa.

Katoličkim aktivistima zasmetao je status Matije Babića iz travnja kad je problematizirao činjenicu što su zatvoreni kafići, restorani i razni biznisi, a dopuštena procesija na Hvaru. Bilo je to, podsjetimo, usred pandemije. Cijela država je praktički bila zatvorena, kretanje van općina bilo je zabranjeno, a ljude se pozivalo da ostanu kod kuće. No, procesija na Veliki petak na Hvaru je dopuštena pod izlikom da se radi o tradiciji. To je izazvalo brojne reakcije u javnosti koju se tih dana upozoravalo da ne izlazi van ako baš ne treba.

"Zaustavimo govor mržnje Matije Babića"

"Zaustavimo govor mržnje Matije Babića", stoji na naslovnici Ordo Iurisa.

John Vice Batarelo, predsjednik Vigilarea, članovima je poslao poruku. Kaže da je podizanje tužbe "protiv bogohulnika Matije Babića s onog vulgarnog portala Index" odlična vijest.

"Javljamo vam izvanrednu vijest! Naši prijatelji, pravnici iz Ordo Iuris Hrvatska, podnijeli su kaznenu prijavu i sudsku tužbu protiv bogohulnika Matije Babića s onog vulgarnog portala Index.

Ovo je vrlo važan pothvat i akcija. Želimo iskorijeniti kršćanofobiju iz Hrvatske, da u našem društvu nema mjesta za grubo ponižavanje kršćanskih svetinja i da prema tome postoji nulta tolerancija.

Matija Babić prešao je granice civiliziranog ponašanja i prekršio sva pravila o slobodi govora. Njegov govor je govor mržnje. A Ordo Iuris Hrvatska koristit će se svim pravnim sredstvima da ga se kazni i pokaže da kršćani neće sjediti skrštenih ruku, nego će javno braniti Boga, vjeru, svetinje i Crkvu.

Zamolit ću Vas da odmah kliknete na ovu stranicu Ordo Iurisa - Stop kršćanofobiji - i da potpišete peticiju protiv Babićeve izjave i pogledate opis tužbe protiv njega", piše Batarelo.

Ostavio je i račun pa mu ljudi koji smatraju da su ove stvari važne mogu uplatiti novac.

Udruga Vigilare: Podatci za uplatu
IBAN: HR9423600001102251776
SWIFT: ZABA HR 2X

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.