Vice je izgubio izbore, uskoro bi mogao i doktorat

Foto: Andrea Topić/Index

SVEUČILIŠTE Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku našlo je četvero od pet članova povjerenstva za znanstvenu ocjenu doktorata Vice Mihanovića, predsjednika splitskog HDZ-a i donedavnog gradonačelničkog kandidata vladajuće partije, doznajemo neslužbeno. Službeno nemamo informacija jer je sveučilišno vodstvo cijeli postupak odlučilo učiniti maksimalno konspirativnim. Povjerenstvo će, javlja nam isti izvor, biti međunarodno, no nismo saznali ni tko ga čini ni iz kojih će država stizati članovi.

Od polovice ožujka, kada je Index objavio prvi tekst o Mihanovićevoj disertaciji "Ekonomski učinci pomorskog prometa i transporta u funkciji gospodarskog razvoja" koju je obranio na Ekonomskom fakultetu u Osijeku 28. veljače 2018. godine, Sveučilište nije formiralo ni povjerenstvo za njezinu znanstvenu procjenu. Točnije, Sveučilište je krajem travnja to uradilo, ali se ono, povjerenstvo, raspalo u roku od dva-tri dana. Navodno članovi, sveučilišni profesori, nisu uspjeli izdržati pritisak javnosti, odnosno medija, no neke informacije kažu da je bilo ozbiljnijih, političkih pritisaka.

Rješavanju problema ne doprinosi ni poslovično mrtvilo takozvane akademske zajednice - obratite pažnju, nitko osim novinara ne progovara o temi - pa je, navodno, nekoliko profesora iz Rijeke, s kojima je osječko sveučilište kontaktiralo, odbilo prihvatiti zadatak.

Ekskluzivno: HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Splita je plagirao doktorat

Nakon prvog objavili smo još nekoliko tekstova u kojima dokazujemo da je Mihanovićev rad zbirka besmislenih, a povremeno i urnebesnih rečenica i pojmova.

Ovo su najveće gluposti iz doktorata Vice Mihanovića

Znate li što je Wolfscale? Ne zna nitko osim Vice Mihanovića

Mihanović je trenutno najpoznatiji iz grupe dalmatinskih HDZ-ovaca koji su odlazili na osječki Ekonomski fakultet po visoke akademske titule. Nedavno smo pisali i o Anti Baranu, dugogodišnjem načelniku Općine Lećevica. Na osječkom je Ekonomskom fakultetu 29. studenoga 2017. godine obranio završni specijalistički rad "Aspekti političkog marketinga lokalnih izbora u Hrvatskoj" i, kako se HDZ pohvalio na webu, stekao "zvanje Sveučilišni specijalist ekonomije".

HDZ-ovac napisao znanstveni rad u Osijeku. Nema pojma o misliocu kojeg spominje

U petom retku rada Baran spominje glasovitog Carla Schmitta kao suvremenog političkog mislioca, ali, hajde, nećemo sitničariti, to što je čovjek odavno mrtav ne znači da ga Baran ne smije smatrati suvremenim, možda mu vrijeme sporije prolazi. Znatno je zanimljivije što autor rada na naš upit nije imao pojma tko je Schmitt. Točnije, rekao je da nikad u životu nije čuo za njega. Kada smo mu objasnili da ga je spomenuo na početku rada, Baran je izgubio želju za ćaskanjem.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.