VIDEO Biden se "smrznuo" u dvorištu Bijele kuće. Mučio se s izgovorom riječi

Screenshot: X

Američki predsjednik Joe Biden je svojim ponašanjem ponovo zabrinuo javnost. 

81-godišnji Biden se jučer prvo "smrznuo" na nekoliko sekundi u dvorištu Bijele kuće dok je slušao koncert. Ostatak društva se ljuljao i pljeskao u ritmu glazbe, dok je američki predsjednik nepomično stajao, piše Sky News.

Kasnije je održao govor, ali tu su nastali novi problemi. U jednom trenutku je postao nerazgovijetan, mučeći se s izgovorom riječi. Biden je držao govor povodom Juneteentha, državnog praznika koji se obilježava 19. lipnja u znak sjećanja na ukidanje ropstva. 

"Crnačka povijest je američka povijest"

Proklamacija o emancipaciji Abrahama Lincolna nije preko noći oslobodila robove. Nakon što je izdana 1. siječnja 1863., trebalo je više od dvije i pol godine da postane stvarnost. Tijekom tog razdoblja tisuće crnih Amerikanaca nisu znale za svoju slobodu. 

Još je bilo robova u južnim državama zbog otpora proklamaciji. Tek 19. lipnja 1885. su trupe stigle u Galveston u Teksasu, donoseći slobodu posljednjim preostalim robovima. "Crnačka povijest je američka povijest", poručio je Biden u svom jučerašnjem govoru. 

Upozorio je da neki "stari duhovi" u novom ruhu, što je prikrivena referenca na neke od njegovih republikanskih suparnika, nastoje oduzeti slobodu crnim Amerikancima otežavajući im da glasaju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.