VIDEO Bik sa zapaljenim rogovima ubio čovjeka u Španjolskoj

Screenshot: You Tube

SEDAMDESETJEDNOGODIŠNJI muškarac umro je u ranim jutarnjim satima nakon udaraca bika tijekom lokalne fešte u španjolskom gradu Jérica u Valencijskoj zajednici Castellón, javlja El País.

Prema informacijama lokalnih vlasti, čovjek je preminuo tijekom festivala na kojem se održavao “toro embolado” (u doslovnom prijevodu "bik s loptama") – manifestacija karakteristična za područje Valencije i južne Katalonije tijekom koje bik s drvenim konstrukcijama, uglavnom zapaljenim loptama omeđenim okvirom na rogovima, hoda ulicom, a prolaznici ga nastoje izbjeći.

Preminuli nije vidio bika kako dolazi

Bik je ušao s ulice na glavni trg oko 1:30 u noći i udario čovjeka koji mu je bio okrenut leđima pa nije primijetio da životinja dolazi. Odbacio ga je prema zaštitnoj ogradi te se čovjek od udarca zapalio, a bik je nastavio hodati cestom dok nije došao do tora za bikove.

Svjedoci nemilog događaja tvrde da ga je bik zaskočio te je bilo nemoguće maknuti se na vrijeme iza zaštitne ograde.

Sedamdesetjednogodišnji Rogelio Rodrigo Rodrigo, rodom iz susjedne Chulille, prevezen je na hitnu te potom u bolnicu u Saguntu, gdje je nakon nekoliko sati preminuo.

Otkazan daljnji program festivala

“Toro embolado” na kojem je sudjelovao preminuli čovjek, održavao se u okviru tjedna bikova koji je započeo 17. rujna, a daljnji program festivala zbog nesreće je otkazan.

Lokalne vlasti izrazile su sućut obitelji preminuloga te naglasile da je cijela manifestacija prošla sigurnosnu provjeru i imala sve potrebne dozvole.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.