UZNEMIRUJUĆI VIDEO Bivša seksualna robinja ISIS-a spremna za osvetu

Screenshot: YouTube/CBS News
 
NAKON što je provela skoro tri godine u zatočeništvu ISIS-a kao seksualna robinja, Heiza Shankal je napokon slobodna i vratila se u svoj grad kako bi se osvetila ekstremistima, javlja CBS News.
 
U 2014. godini manjinska muslimanska etnička skupina Jezidi bježali su od ISIS-ovih militanata koji su se približavali iračkom planinskom lancu Sinjaru.
 
Brutalna ubojstva: Rezali su ljudima glave i žive ih palili
 
Militanti su tada pobili na tisuće Jezida u pokolju koji neki svjetski mediji nazivaju genocidom, a procjenjuje se da je zatočeno i ubijeno oko 10 000 progonjenih pripadnika ove manjine.
 
ISIS je muškarcima rezao glave i žive ih palio, dječaci su obučeni za borbu na strani militanata, a žene i djevojke prodane kao seksualno roblje. Heiza je oteta zajedno s tisućama žena i djece 
koje je ISIS zatočio:
 
"Kada je počinjen masakr u Sinjaru, bila sam jedna od otetih. Prodana sam i kupljena... i napokon sam oslobođena. Dospjela sam u ruke svojim suborcima koji su me doveli u Sinjar", ispričala je 
Heiza.
 
 
"Bila sam iznenađena kada sam vidjela da vojne snage štite Sinjar, pa sam se odlučila pridružiti postrojbama i osvetiti. Nosim ovo oružje kako bih se osvetila Abu Hassanu, Abu Yusufu i Abu Sa'adu, koji su mučili mene i mnoge zatočene majke", rekla je Heiza.
 
Krajem lipnja iračka zastupnica i pripadnica Jezida Vian Dakhil iznijela je u uznemirujućem televizijskom razgovoru svjedočanstva o najgnjusnijim zločinima koje su militanti počinili nad njenom etničkom skupinom u Iraku. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.