VIDEO Bivši boksač Stipe Drviš na Fejsu se hvalio zabranjenim prstacima

Foto: Screenshot Facebook

Višestruki hrvatski i europski prvak u boksu te olimpijac Stipe Drviš pohvalio se na društvenim mrežama da je s društvom uživao u prstacima koji su u Hrvatskoj najstrože zabranjeni, primijetio je Morski.hr, koji je i sačuvao snimku koju je Drviš u međuvremenu obrisao.

Na snimci se vide dvije poveće posude s prstacima, a neki su i u tanjuru najbližem kameri. Čini se da je snimka napravljena u restoranu, ali nije jasno u kojem.

 

Osim toga, Drviš je objavio i snimke odlaska na plažu u Makarskoj na kojima se vidi hotel Osejava u Makarskoj. Iz hotela kažu kako Drviš nije bio u hotelu, niti je konzumiranje prstaca na bilo koji način povezano s hotelom. "Gospodin uopće ne dolazi u naš hotel. Taj dnevni snimak Stipe Drviša kako ide na plažu pored hotela star je godinu dana", kazali su iz hotela.

Podsjetimo, lom obale uzrokuje razaranje čitavog staništa životnih zajednica i nestanak autohtonih vrsta. Za ponovno obnavljanje biocenoza biljnih i životinjskih vrsta potrebna su desetljeća, kao što je i prstacu do konzumne veličine potreban gotovo čitav ljudski vijek! Zbog toga je 1995. donesen zakon kojim je zabranjeno izlovljavanje prstaca, njihovo stavljanje u promet, izvoz i trgovinu, a prema novom Zakonu o morskom ribarstvu za ovo sa snimke može se u zatvor od 6 mjeseci do pet godina.

Index je prije pet godina u sklopu akcije Index protiv uništavanja Dalmacije - Stop jedenju prstaca puno pisao o uništavanju prstaca u Hrvatskoj i restoranima koji ih poslužuju unatoč zakonskoj zabrani.

Kako smo naveli, nakon objave na Morskom Drviš je story s prstacima izbrisao. Uz to je dodao još neke crtice sa svog ljetovanja, a originalno je sve objavio ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.