Video: Britanac preživio pad s 1.8 kilometara visine bez padobrana

JAMES BOOLE, padobranac iz Staffordshirea u Engleskoj, pao je s visine od 1.8 kilometara bez padobrana u Rusiji i preživio kako bi mogao ispričati tu nevjerojatnu priču.

O njegovom životu ili smrti umalo su odlučile tek dvije sekunde, koliko je drugi padobranac, kojeg je Boole snimao, zakasnio sa signaliziranjem da otvori padobran.

Boole je za potrebe dokumentarca snimao drugog padobranca, ali se zbog greške u signalizaciji i pri brzini od 160 kilometara na sat, zabio u snijegom prekrivenu padinu i slomio tek rebro i ozlijedio leđa, prenosi BBC.

Nije mogao vjerovati da je živ ni 48 sati nakon nesreće

"Ono što mi se motalo po glavi su moja supruga i kći. Uistinu sam vjerovao kako ću umrijeti i to je u meni stvorilo nevjerojatan osjećaj tuge i nepravde zbog zle sudbine", kazao je Boole, koji ima više od 2.500 skokova padobranom u karijeri.

"Drugi padobranac toliko nas je spustio blizu tla, da sam pomislio kako ćemo poginuti. Kad sam se i sam napokon osvrnuo, istog trena sam znao kako padobran neću stići otvoriti na vrijeme", objasnio je Boole i dodao kako je i 48 sati nakon nesreće mislio kako da je mrtav te da se nalazi u nekakvom paralelnoj stvarnosti, a sve zbog nemogućnosti shvaćanja da je uspio preživjeti taj nevjerojatan pad.

Njegova supruga, koja je i sama padobranka medijima je kazala, kako joj je jedina želja da se James brzo oporavi te da prestane toliko riskirati zbog posla.

B.V.
Screenshot: Sky News

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.