VIDEO Bulj izbačen, Plenković napao mostovce: Vi ste praktički nitko, sram vas bilo

Screenshot: YouTube/Sabor

AKTUALNIM prijepodnevom Hrvatski sabor je počeo novu sjednicu, koja će potrajati do sredine srpnja. Pred kraj aktualnog sata došlo je do sukoba premijera Andreja Plenkovića i zastupnika Mosta, a Miro Bulj je izbačen sa sjednice.

Sve je počelo nakon što je Mostov Nino Raspudić optužio premijer Plenkovića da je obećao s SAD-om dogovoriti izmjenu izbornog zakona u BiH. Nakon toga je došao red na pitanje Mira Bulja koji je rekao da će u Cetinskoj krajini cijena vode porasti za 500%.

"Cijena električne energije za crpne stanice će porasti s 2.5 milijuna kuna na 10 milijuna kuna", rekao je Bulj i predložio da se organizira jedinstvena javna nabava preko HEP-a.

 

Premijer Andrej Plenković rekao je da će uputiti ministra Ćorića da razgovara s Buljem o aktivnostima koje se provode. "A sad ću se vratiti na prethodno pitanje", rekao je Plenković i naglasio da aktivnosti vlade po pitanju Hrvata u BiH "nikad nisu bile veće".

"Nitko za Hrvate u BiH nije učinio više od nas"

"Nema te vlade koja se više založila za Hrvate u BiH nego mi. Hrvatska je prvi trgovinski partner BiH, drugi iza Austrije po investicijama. Hrvatska je učinila napore za bolje povezivanje svih dijelova BiH. Mi smo pomogli BiH više nego bilo koja druga vlada", rekao je Plenković.

Naglasio je da je proračun za Hrvate izvan Hrvatske udvostručen. "Što mislite tko će financirati kazalište u Mostaru? Tko daje novac za Sveučilište u Mostaru? Za bolnicu? Za stipendije studentima?" pitao je premijer.

"Pitam vas i vašeg mecenu Karijesa s Pantovčaka, što ste vi napravili? Umjesto da ste podržali naše napore za partnerstvo Hrvata i Bošnjaka?" rekao je Plenković.

"Da ćete nam vi, praktički nitko, prišiti da smo mi pridonijeli lošijem položaju Hrvata u BiH, e bome nećete. Sram vas bilo", rekao je Plenković zastupnicima Mosta.

"Mostovci dobili opomene, Bulj izbačen"

Nakon Plenkovićevog govora zastupnici Mosta su se redom javljali za povredu poslovnika, tvrdili su da je Plenković vrijeđao Bulja. Jandroković je svima dao opomene.

 

Bulj je ponovo rekao da je zbog HEP-a cijena vode u Cetinskoj krajini porasla za 500%. "500% ste poskupili struju za vodovode, ugrozili ste dostavu pitke vode", rekao je Bulj koji je cijelo vrijeme u ruci držao bocu vode iz Cetine.

Jandroković mu je dao drugu opomenu.

"A premijer ti nije izašao iz teme? Nisi ga smio opomenuti? Odgovarao je Ninu Raspudiću! Jer ga boli koga ste izabrali u BiH. Wikileaks je sve kazao", rekao je Bulj.

Dobio je treću opomenu i izašao iz sabornice.

Na kraju aktualnog sata je HDZ-ovac i bivši gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara rekao da će zbog Mostovog "igrokaza" nezapaženo proći vijest da je danas 150 godina od rođenja Ljudevita Gaja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.