VIDEO Dekan Previšić suspendiran, student za Index: "Sumnjam da će doći do blokade Filozofskog"

Screenshot i video: Index

NAKON što je na današnjoj sjednici Senata Sveučilišta, koju je sazvao zagrebački rektor Damir Boras, donesena odluka o suspenziji dekana FFZG-a Vlatka Previšića, Index je porazgovarao sa studentom Filozofskog fakulteta, kako bi nam jasnije obrazložio studentske dojmove današnjih događaja.

> VIDEO Pogledajte kako je suspendirani Previšić bježao od novinara, već se zna tko će ga zamijeniti

"Pozdravljam ishod situacije, mislim da je voda došla i preko grla svima koji su sudjelovali... Pogotovo dekanu, glavnom akteru. Mislim da bi se sve trebalo provoditi što transparentnije, za razliku od dosadašnje samovolje koju je dekan provodio. Nadamo se da će Holjevac kao vršitelj dužnosti odgovorno obnašati svoju funkciju i da će što prije vratiti funkciju Studentskog zbora i njihove delegate u Studentsko vijeće.

Njemu je teoretski potrebno da staro Fakultetsko vijeće imenuje novo. Mislim da bez toga ne može, samo se nadam da će se to što prije riješiti, da neće biti odugovlačenja na koje smo nažalost navikli.

Kao što ste vidjeli, sve je moguće, nadamo se najboljem kao i uvijek. Stvarno mislimo da je krajnji čas da se stvari počnu događati. Mislim da do blokade neće doći, mislim da za time u ovom trenutku nema potrebe. Mi nikako ne želimo opstruirati rad Filozofskog fakulteta, želimo da se donesu neke konkretne odluke.

Od novog dekana želimo da djeluje statutarno, maksimalno transparentno i u interesu studenata", kazao je za Index Filip Tenšić s Filozofskog fakulteta, student Komparativne književnosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.