VIDEO Dolenec: Mjesečno za mjeru dajemo 40 milijuna kuna, to je jedan novi vrtić

UPRAVO SE obratila Tomaševićeva zamjenica Dolenec. Komentirala je odluku Visokog upravnog suda koji je donio odluku o odgodi odluke Grada Zagreba o ukidanju mjere roditelj-odgojitelj u obliku kakva je bila dosad.

Napomenula je da je na mjeru dosad potrošeno 1,8 milijardu kuna te rekla da je imala i niz štetnih posljedica, kao što je onemogućavanje zapošljavanja žena i upis djece u vrtiće.

"Sad smo svi u neizvjesnosti, do konačne odluka suda koji nije odlučivao o meritumu", rekla je Dolenec.

Ima li novaca za isplatu?

"Za svibanj je planiran iznos u proračunu. Ako nakon toga ne bude donesena odluka suda morat ćemo razmišljati o rebalansu proračuna. Jer tu se radi o 40 milijuna kuna mjesečno. za te novce možemo napraviti novi vrtić", rekla je Dolenec.

"Ovom odlukom sud si je dao vremena da prouči sve i donese konačnu odluku o zakonitosti naše odluke.

"Mi vjerujemo da je naša odluka zakonita, i vjerujemo da će i sud to zaključiti", poručila je.

Što je s kompenzacijskim mjerama?

Naš koalicijski partner SDP zatražio je izvešće o tome što se događa s kompenzacijskim mjerama. Mi nemamo sve informacije još. Nisu nam roditelji odgovorili na upitnik, mi smo htjeli dizajnirati specifične mjere. Nemamo načina saznati više o socijalnom profilu korisnika.

Je li današnja odluka suda dovoljna da se ispričate majkama koje su pretrpile nasilje na internetu potaknuto vašim odlukama?

Ovo pitanje postavila je predstavnica majki odgojitelja.

Tomislav Tomašević i ja nikad niti jednoom rječju nismo govoorili negativno o korisnicima ove mjere. na nama je da obrazložimo zašto mjera nije bila učinkovita. Ne smatramo ni da je zdrava.

O Lovriću

Lovrića smo zatekli na mjestu posebnog savjetnika, mi smo to mjesto ukinuli, sada je u tijeku nova sistematizacija, da ga možemo zakonski otpustiti.

Kada će biti prvi vrtićki kapaciteti za upis? Prenamijenjeni...

Pred nama je sada redovni upis. Imat ćemo dodatne kapacitete, sve ćemo objediniti u izvješću koje ćemo predstaviti skupštini u četvrtak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.