VIDEO Dubai od srpnja pušta u promet leteće dronove za putnike

Screenshot, Video: YouTube

DUBAI od srpnja ima novu atrakciju u ponudi koja bi im mogla privući još više turista. Tako će turisti u Dubaiju moći putovati u autonomnim dronovima za jednu osobu. Tako bar tvrdi Matar al-Tayer, izvršni direktor za ceste i putovanja u Dubaiju.

Nije govorio o detaljima poput toga hoće li dronovi biti u prodaji ili će grad oformiti flotu dronova za prijevoz. Ono što je sigurno je da Dubai pomoću njih planira pokriti četvrtinu svih putovanja unutar Emirata do 2030. godine.

U te svrhe će zaposliti kinesku tvrtku Ehang's 184 koja je proizvela prvi autonomni dron za putnike. Dron može preletjeti 50 kilometara prije ponovnog punjenja, a može prevoziti osobe maksimalne težine 100 kilograma i mali kofer.

 Cijelim letom upravljat će zapovijedni centar, a sve što će putnik morati napraviti je to da uđe u letjelicu i odabere si unaprijed određenu lokaciju na kojoj će moći sletjeti. Sve to bi trebalo izgledati ovako:

Ehang je prvi put predstavio svoju letjelicu prošlog siječnja, a odobrenje za testiranje su dobili u kolovozu prošle godine i testirali su ga u Nevadi. U SAD-u će moći letjeti tek nakon što ga odobri FAA - federalno tijelo za avijaciju.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.