VIDEO Buknulo u pogonu tvrtke za zbrinjavanje otpada u Zagorju, gorjela plastika

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Sinoć je buknuo veliki požar u prostoru tvrtke za zbrinjavanje otpada Eko-flor u Mokricama, potvrđeno je za portal Zagorje.com iz PU krapinsko-zagorske i iz Zagorske javne vatrogasne postrojbe. Gorjela je plastika.

Vatrogasci zagorske javne vatrogasne postrojbe na mjesto požara stigli su za oko pet minuta od dojave, a na intervenciji su bili i članovi DVD-a Oroslavje i Zabok, njih ukupno 40-ak s 8 vozila, piše HRT.

"Dojavu o požaru zaprimili smo u 23:26. Vatrogasne ekipe su na terenu i gašenje požara je u tijeku", rekli su vatrogasci za Zagorje.com.

23.41 ⛔️ GORI EKO FLOR u Mokricama ⚠️

Objavljuje Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija u Ponedjeljak, 9. listopada 2023.

Na terenu su bili i policijski službenici. Vatrogasci su uspjeli ugasiti požar nakon sat vremena, a preko noći su ostali dežurati na terenu.

Gorjeli plastika, platno i nerazvrstani otpad

Kako piše HRT, gorjeli su plastika, platno i nerazvrstani otpad na otvorenom prostoru. Uzrok požara se tek treba utvrditi očevidom.

"U vremenu 23.26 došla je dojava od prolaznika da se vidi plamen u firmi Eko Flor, vatrogasci su izašli i u 23.30 su već bili tu. Zatečeno stanje je bilo da je požar bio u razbuktaloj fazi, ali površinski, tako da evo prije nekih pola sata, vatrogasci su zaustavili širenje požara.

Zadimljenja je bilo nešto malo tako da se brzo sanirao ovaj dio i nije došlo do veće ekološke katastrofe", kazao je zapovjednik zagorskih vatrogasaca Dražen Sinković.

 

Gradonačelnik Oroslavja: Vatrogascima možemo zahvaliti što se nije ponovio Osijek

"Možemo zahvaliti vatrogascima, ne znam koliko je bilo vatrogasaca, ali mogu im se prvo zahvaliti što su spasili Hrvatsko zagorje i što se nije ponovio Osijek.

Nažalost, pojedinosti ne znam jer mene kao odgovornu osobu Civilne zaštite policija ne pušta unutra", rekao je za HRT Viktor Šimunić, gradonačelnik Oroslavja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.