VIDEO HGSS-ovci spašavali zarobljene ninske radnike, uništena je poznata ninska solana

Foto: GSS Gospić/Facebook

DJELATNICI dviju ninskih tvrtki ostali su zarobljeni u krugu pogona na području Ždriljca pa su HGSS-ovci stigli u pomoć. Evakuirano je 30-ak djelatnika i jedna starija osoba koja je trebala hitnu medicinsku pomoć. Ninska solana je uništena, a građani su bez struje i vode.

Djelatnici Solane i Cromarisa ostali su zarobljeni zbog podizanja razine vode uslijed velikih kiša koje su potopile prilazne ceste s jedne strane, a bujica je uništila prilazni put s druge strane.

Koordiniranom akcijom HGSS Stanica Gospić, Split i Zadar čamcima je izvršena brza evakuacija zarobljenih djelatnika, objavili su iz HGSS-a.

Tijekom te evakuacije dolazi poziv od ZHM preko centra 112 za asistenciju prijevoza ženske osobe u kritičnom zdravstvenom stanju, a koja se nalazila na odsječenom dijelu kopna skupa s djelatnicima dviju tvrtki. Kad je osoba locirana, hitno je primarnim transportom prebačena na suhi dio te predana djelatnicima ZHM Zadar.

Evakuacija preostalih osoba dovršena je u 19:30, čime je akcija završena. Prilikom završetka evakuacije pregledan je potopljeni dio puta kako bi se utvrdila eventualna oštećenja kolnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.