VIDEO Hezbolah dronom pomno snimio izraelske vojne baze pa javno objavio snimku

Screenshot: X

Hezbolah je objavio novi videozapis koji prikazuje dronom snimljene izraelske vojne baze na Golanskoj visoravni. Videozapis, koji traje gotovo deset minuta, prikazuje područja na sjeveru Izraela, u blizini granice s Libanonom. 

Militantna skupina tvrdi kako videozapis prikazuje niz vojnih ispostava koje Izraelci koriste za različite svrhe. Dodali su kako se na videozapisu može vidjeti i baza koju navodno koristi jedinica 8200 vojne obavještajne službe Izraelskih obrambenih snaga (IDF). 

Izraelski vojni vrh smatra kako je videozapis snimljen prije otprilike četiri ili pet mjeseci. Ova procjena je napravljena na temelju činjenice da su na pojedinim dijelovima videozapisa vidljive mrlje koje predstavljaju snijeg. 

Nije prvi takav videozapis

Iz Hezbolaha su istaknuli kako je videozapis snimljen uz pomoć bespilotne letjelice koja je ušla u izraelski zračni prostor, snimila što je bilo potrebno i neprimijećena se vratila u Libanon. Osim vojnih baza, na videozapisu se vidi i autobus za koji Hezbolah tvrdi da je prevozio izraelske vojnike u njihove baze. 

Nakon objavljivanja videozapis, Hezbolahov časnik za odnose s medijima Muhammad Afif poručio je kako je ovime poslana "jasna poruka neprijatelju i njegovoj vojsci". "Važnost proizlazi iz demonstracije naših tehničkih i tehnoloških sposobnosti u području nadzora i dobivanja informacija koje su nam potrebne u vrijeme rata", naveo je. 

Ovo nije prvi takav videozapis. Hezbolah je objavio videozapis i prošlog mjeseca, ali tada se usredotočio i na vojne i na civilne ciljeve, uključujući luku Haifa i stambenu četvrt u obližnjem Kirjat Jamu. Hezbolah je lansirao stotine bespilotnih letjelica na Izrael usred tekućih borbi, od kojih su mnoge bile s eksplozivom, ali neke su korištene i u svrhe nadzora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.