VIDEO I FOTO Ovo je zgrada u koju se seli sabor

Foto, video: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sabor će se, kako je danas potvrdio njegov predsjednik Gordan Jandroković, preseliti u zgradu Hrvatskog vojnog učilišta na zagrebačkom Črnomercu jer zgrada sabora na Markovom trgu ide u obnovu. 

"Hrvatski sabor privremeno će se preseliti u prostore Hrvatskog vojnog učilišta. To će se dogoditi u idućem razdoblju, mi smo u dogovorima s predstavnicima MORH-a", rekao je Jandroković.

Riječ je o zgradi koja je otvorena prošlog ljeta, u kompleksu vojarne na Črnomercu. 

 

"Neće svi djelatnici moći biti u tim prostorima, ali sve što je vezano uz plenarnu sjednicu, sve će moći biti smješteno u prostor HVU-a. Službe poput kadrovske, računovodstva i sl. ostat će u zgradi u Demetrovoj ulici. Potpisat ćemo ugovor s MORH-om, neće biti nikakvih komercijalnih troškova. Uložit će se određena sredstva u prilagodbu prostora i očekujem da će sve biti pripremljeno i da će zastupnici budućeg saziva od prvog dana moći ići u prostor HVU-a", rekao je Jandroković.

Dodao je da će sabor tamo imati sve što mu je potrebno za rad. On očekuje da će tijekom narednog tjedna sve biti dogovoreno s MORH-om. Sabor bi u tom prostoru mogao ostati dvije do tri godine, ovisno o tome koliko će trajati obnova zgrade na Markovom trgu.

 

Pogledajte i galeriju slika koja se nalazi ispod naslovne slike.