VIDEO Jeste li imali povlaštene informacije? Paladina: Kakve? Ne razumijem pitanje

Foto: Index

MINISTAR graditeljstva Ivan Paladina odgovarao je na novinarska pitanja oko obveznica IGH preko kojih je došao do ogromne zarade, kako su objavile Index Istrage.

 

Na pitanje kako dolazi do obveznica par mjeseci nakon što je napustio šefovsku poziciju u IGH, odgovara: "Kupoprodajom. Ja sam ih kupio. Ja sam puno u životu radio, puno različitih poduzetničkih poduhvata sam imao. Sve što sam radio radio sam u privatnom sektoru nikako povezano s javnim, svoje djelovanje na tržišnim osnovama neću komentirati.

Svaki moj poslovni poduhvat, o svakom sam objavio sve u imovinskoj kartici. Ja sam sve svoje zakonske obaveze potpuno izvršio, i ne samo to, ja sam ih daleko nadmašio. Podijelio sam sa vama i pojasnio svim vašim kolegama puno više od onog što je moja zakonska obaveza.

Koliko sam negdje zaradio, koliko sam negdje izgubio, to neću komentirati."

Jeste li obveznice platili više ili manje od 13 milijuna kuna i jeste li imali povlaštene informacije?

Mogu komentirati, ali prvo moram komentirati da je to smiješno pitanje. Koja bi to povlaštena informacija bila? Ja ne mogu odgovoriti jer ja ne razumijem pitanje. Što bi bila tu povlaštena informacija? Ne znate ni vi jer ne postoji tu. Spominje se da bi bila povlaštena informacija to što sam ja znao tko je kupio obveznice od banaka, pa ta informacija je bila javna.

Po kojoj cijeni ste kupili dionice?

Bilo je već to pitanje i nisam odgovorio. O detaljima mog poslovnog poduhvata neću govoriti.

Zašto se niste žalili dok ste bili na čelu IGH?

Zato što bih time nanio ogromnu štetu IGH. Bilo je sličnih postupaka i prije i nakon mene, u svim slučajevima su vjerovnici dobivali nekretnine. U ovom slučaju je došlo do nekoliko žalbi, pokretanja arbitražnih postupaka, i sve je IGH izgubio. Nažalost po firmu, snosit će milijunske troškove radi toga. Da sam ja to tada napravio, ja bih firmi donio ogromne neopravdane troškove, a nikakve koristi.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.