VIDEO Kosovski ministar: Ovo je vođa srpskih terorista

Screenshot: Facebook

KOSOVSKI ministar unutarnjih poslova Xhelal Sveçla je na svom Facebooku objavio snimku iz manastira u kojem su se skrivali napadači odgovorni za ubojstvo policajca, prenosi Nova.rs. Tvrdi kako se na snimci vidi i Milan Radoičić, potpredsjednik Srpske liste, koji se nalazi na crnoj listi SAD i Velike Britanije.

"Ovaj na slikama ispod je Milan Radoičić, potpredsjednik Srpske liste, također s crne liste SAD-a i Ujedinjenog Kraljevstva. Glavni zločinac Radoičić bio je vođa ove terorističke grupe i napada u kojem je ubijen policajac Afrim Bunjaku. Ovo je još jedan dokaz njegove terorističke aktivnosti protiv Republike Kosovo. Potpredsjednik Srpske liste je vođa terorističkog napada i grupe terorista", napisao je. 

Kod manastira pronađen i plan napada?

"Mapa terorističkog napada se svakodnevno pojašnjava: Aleksandar Vučić preko Srpske liste, a oni preko svog potpredsjednika Radoičića, poduzeli su terorističku akciju protiv pravnog i ustavnog poretka Republike Kosovo, pokušavajući destabilizirati našu Republiku", istaknuo je. 

"Dakle, Srpska lista svoje sudjelovanje na Kosovu vidi samo na teroristički način. Nisu uspeli. U međuvremenu, dani žalosti koje su danas objavile Srbija i Srpska lista već su pečat autorstva ove organizacije", dodao je. Jučer je Sveçla priopćio da su pronađeni dokazi da je potpredsjednik Srpske liste Milan Radoičić sudjelovao u napadima na sjeveru zemlje.

Prema njegovim riječima, u blizini manastira pronađen je i plan napada. Milan Radoičić već je ranije povezivan s različitim kaznenim djelima - trgovina drogom, umiješanost u ubojstvo srpskog političara Olivera Ivanovića i nelegalno iskopavanje šljunka. Radoičić je kao potpredsjednik Srpske liste direktno uključen u politiku i donošenje odluka koje se odnose na život Srba na Kosovu i Metohiji.