VIDEO Mladić u Splitu gotovo među kupačima jurio jet-skijem

Screenshot: Index

NESREĆE koje prouzrokuju nepažljivi vozači glisera često završe fatalno, a jedna od njih dogodila se početkom ovoga tjedna kad je 60-godišnji Nijemac gliserom pokosio svog mladog sunarodnjaka koji je umro od posljedica ozljeda. 

>> Nijemac gliserom pokosio kupača kod Rovinja, umro je u bolnici

Ipak, unatoč posljedicama koje može imati nesmotreno glisiranje i kaznama koje se mogu dobiti, pojedinci se i dalje ponašaju neodgovorno. 

Tako je danas na splitskoj plaži Duilovo snimljen pojedinac koji je velikom brzinom glisirao jako blizu obale, gotovo među kupačima, javlja Dalmatinski portal.

Video: Dalmatinski portal

Nije jasno koliko je vozač udaljen, ali vrijedi podsjetiti da se, prema zakonskim odredbama, brodovi i brodice prilikom plovidbe unutrašnjim morskim vodama i teritorijalnim morem Republike  Hrvatske ne smiju približavati obali, i to brodovi koji obavljaju javni promet na udaljenost manju od 300 metara, brodovi za sport i zabavu na udaljenost manju od 200 metara, motorne brodice i jedrilice na udaljenost manju od 50 metara, dok samo brodice na vesla smiju ploviti i na udaljenosti manjoj od 50 metara od obale. 

Kazne za nedopušteno glisiranje kreću se od 1000 do 10 tisuća kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.