VIDEO Munja pogodila avion iznad Britanije

Screnshot: TikTok

Zrakoplov koji je jučer letio prema zračnoj luci Heathrow u Londonu pogodila je munja. Let British Airwaysa iz Stuttgarta je nakon udara munje preusmjeren te je zrakoplov sletio u zračnu luku Gatwick, piše britanski tabloid The Sun. 

Iz aviokompanije potvrdili su za Sky News kako se let odvijao u lošim vremenskim uvjetima, ali nisu naveli dodatne detalje. Putnici su prevezeni na planirano odredište Heathrow nakon što je zrakoplov sletio na Gatwick nešto prije 14:25 po lokalnom vremenu. 

@dailymail A British Airways plane was struck by lightning on its approach to Heathrow Airport, shocking passengers and forcing the crew to divert the flight path. The plane instead landed at Gatwick, with passengers praising the captains decision. #plane #flight ##storm #breakingnews ♬ original sound - Daily Mail

Udar munje u zrakoplov nije tako rijedak događaj

"Let je preusmjeren zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta. Ispričavamo se zbog neugodnosti u planovima putovanja naših kupaca", poručio je glasnogovornik British Airwaysa. Nema izvještaja o ozlijeđenima ili šteti na zrakoplovu.

Britanski meteorološki ured objavio je kako je jučer bilo "jakih i grmljavinskih pljuskova" s "čestim munjama" u mnogim dijelovima Engleske, uključujući i London. Stručnjaci navode kako nije tako rijetko da munja pogodi zrakoplov tijekom leta. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.