VIDEO Muškarca na Floridi napao aligator, sve snimljeno: "Primio sam ga za zube"

Screenshot: YouTube

MUŠKARAC na Floridi preživio je napad aligatora dugog tri i pol metra te ispričao kako se s njim hrvao.

JC La Verde (34) rekao je za Sky News da su mu glava i gornji dio tijela već bili u raljama životinje. Na snimci koju je snimio njegov prijatelj vidi se kako La Verde bezbrižno pliva u jezeru Thonotosassa prije nego što ga napadne aligator. Zatim se vidi kako se hrvaju u vodi. 

"Nisam ga vidio kako dolazi. Ugrizao me po glavi, lopatici i gornjem dijelu tijela. Imao sam osjećaj kao da me udarila cigla. Opipao sam ljuske, osjetio zube. Odmah sam shvatio što se događa", rekao je La Verde, koji je inače vatrogasac.

"Odličan sam plivač. Ali me je zgrabio, probušio mi je lubanju i uništio čeljust. Znao sam da ću se izvući iz situacije i znao sam da moram nešto napraviti. Otkotrljali smo se udesno. Prvo sam pomislio da me prevrnuo, ali da je to napravio, osjetio bih trzaj", dodao je.

"Desnom rukom sam ga zgrabio za jezik"

"Dakle, bio sam u njegovim ustima. Uhvatio sam ga rukama, primio za zube. Desnom rukom sam ga zgrabio za jezik. Osjetio sam njegove desni. Kada sam to napravio, uspio sam ga nekim čudom okrenuti", ispričao je La Verde i dodao da je nakon napada pogledao snimku oko 40 puta.

"Mislim da sam se uspio othrvati iz dva razloga. Nisam se predao, zgrabio sam mu usta. Bio sam zbunjen, ali vjerojatno je on bio još više. Otkotrljali smo se i onda je popustio, a nakon toga sam plivao do obale", dodao je.

Kada je stigao do kopna, pomogli su mu ljudi koji su se nalazili u blizini, a zatim ga je hitna pomoć prevezla u bolnicu.

Napad se dogodio 3. kolovoza, a La Verde je proveo 10 dana u bolnici. Napravili su mu rekonstrukciju lica i čeljusti te kraniotomiju, operaciju pri kojoj su liječnici iz napukle lubanje uklonili dio desnog sljepoočnog režnja. Operacija je trajala šest sati, a morat će ih kasnije imati još nekoliko.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.