VIDEO Orban prišao Zelenskom i pružio mu ruku, ovaj odmah ustao i rukovao se s njim

Screenshot: X

Mađarski premijer Viktor Orban i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski kratko su porazgovarali na marginama samita Europske unije u Bruxellesu. 

Snimka iz dvorane prikazuje Zelenskog kako sjedi, dok pored njega stoji predsjednik Europskog vijeća u odlasku Charles Michel. U tom trenutku im prilazi Orban te pruža Zelenskom ruku. Ukrajinski čelnik se zatim ustaje i rukuje s mađarskim premijerom.

Ukrajina potpisala niz sigurnosnih sporazuma 

Ne čuje se o čemu su točno dvojica čelnika razgovarala, ali po gestikulacijama izgleda kao da su bili emotivno angažirani u razgovor. Zelenski je tijekom razgovora položio ruku na Orbanovo rame, dok je Orban tijekom gotovo cijelog razgovora mahao rukama. 

Ukrajina je danas potpisala sigurnosne sporazume s Europskom unijom, kao i s Litvom te Estonijom. Inače, za nekoliko dana, od 1. srpnja, Mađarska počinje svoje šestomjesečno predsjedanje Vijećem Europske unije.

Orban se od početka ruske invazije pozicionirao kao jedan od rijetkih europskih saveznika ruskog predsjednika Vladimira Putina. Kontinuirano se protivio slanju oružja Kijevu te osporavao politiku uvođenja sankcija Rusiji. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.