VIDEO Ovako izgleda jedna hrvatska škola u 21. stoljeću

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

ŠKOLA u Oklaju kod Knina se raspada. Urušava se krov, kante su posvuda, a preko utičnica je stavljen najlon. Sa svakom kišom situacija je sve gora.

Od Saše Kolomba, ravnatelja Osnovne škole Antuna Mihanovića Petropoljskog u Drnišu, pod koju spada i škola u Oklaju, ŠibenikIN doznaje da je pomoć za obnovu tražio još lani.

Tihomir Budank, načelnik Općine Promina, rekao im je da je u planu preseljenje vrtića na mjesto stare škole u Suknovcima.

"Škola izgleda grozno, kante su posvuda. Tete u vrtiću je strah upaliti svjetlo"

"Škola izgleda grozno. Kante za skupljanje vode postavljene su po cijeloj školi, a djecu iz vrtića sada su premjestili u druge prostorije u kojima samo ima manje kanti. Cijelo ljeto priča se o tome da će početi obnova škole. Tete u vrtiću je strah upaliti svjetlo, a utičnice su zaštitile najlonskim vrećicama! U taj vrtić ne ide jedno dijete, nego njih 28", ispričala je jedna majka.

Od Niveske Vlaić, ravnateljice Dječjeg vrtića Drniš pod kojim je i oklajski vrtić, doznaje se da problem već dulje postoji.

"Problem krovišta u toj školi ukazao se još odavno, a kako je tijekom zimskog perioda bilo puno kiše, krov je dodatno natopljen. Ravnatelj škole i ja zajedno smo pokušali naći neko rješenje te je obnovljen i ofarban unutarnji prostor kako bi djeca nakon praznika mogla ući u vrtić, ali kako je ovih dana ponovno palo puno kiše, problem se ponovio. Djeca iz vrtića zato su premještena u drugu prostoriju koju nam je ustupila škola, a koliko sam informirana, Šibensko-kninska županija je dala suglasnost za obnovu krova", kazala je Vlaić.

Da je obnova krova škole u Oklaju prioritet, tvrdi i Senka Bilać, v.d. pročelnice Ureda župana. No odluka o odobravanju sredstava za sanaciju prvo mora proći Županijsku skupštinu.

Saša Kolombo, ravnatelj Osnovne škole Antuna Mihanovića Petropoljskog pod kojom je Područna škola Oklaj, svjestan je da je krov u jako lošem stanju te je i prošle školske godine od Županije tražio pomoć za obnovu.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.