VIDEO Pogledajte kako je HGSS 2012. spašavao radnike iz Hidroelektrane Dubrovnik

Foto i video: HGSS

U POŽARU koji je jutros oko 9:30 sati izbio u Hidroelektrani Dubrovnik u mjestu Plat jedan je radnik smrtno stradao, a za dvojicom se još traga.

Ovo nije prvi put da je u toj hidroelektrani došlo do velike nesreće.

2012. godine radnici su izvodili radove na održavanju vertikalne čelične cijevi, koja dovodi vodu na turbine hidroelektrane. Čišćenje i pjeskarenje izvodili su iz košare, na kojoj je došlo do tehničkog kvara, te su ostali zaglavljeni na dubini od oko 60 metara, točnije na četvrtini 240 metara duboke cijevi, pisao je tada Dubrovnik.net.

Nakon bezuspješnog pokušaja da poprave košaru, radnici su pozvali pomoć preko Centra 112. Proslijeđeni poziv HGSS stanica Dubrovnik zaprimila je u 15 sati te su se na teren zaputila šestorica spasilaca.

Nakon pregleda terena i postavljanja sidrišta za tehničko izvlačenje, akcija spašavanja započela je u 16 sati. Zbog velike količine prašine u skučenom prostoru, spasioci su morali koristiti i maske za disanje, no na kraju su uz pomoć tehnike protuutega svi radnici izvučeni na sigurno. Srećom, svi su prošli bez ozljeda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.